Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Tillsammans för en ny socialtjänstlag

2022-12-12

Vision och fyra andra aktörer har hållit ett seminarium med titeln Rätt hjälp i tid. Seminariet handlade om vad aktörerna vill se hos en kommande reform av socialtjänstlagen. Seminariet sändes live den 7 december och går att se på SVT Play och Vision Play.

Vision har tillsammans med Sveriges Kommuner och Regioner, Akademikerförbundet SSR, Föreningen Sveriges socialchefer och Bris haft ett gemensamt seminarium för att diskutera vikten av en reform av socialtjänstlagen. Stort fokus har varit på det förebyggande arbetet.

– Starkt och unikt att vi fem aktörer vill driva en gemensam fråga, det vi vill se är en ny socialtjänstlag där det läggs mer fokus på det förebyggande arbetet, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande på Vision.

Hur ska reformen se ut?

Det krävs tidiga åtgärder för barn, unga och familjer som ska få hjälp i rätt tid. Regeringen vill minska kriminalitet och där krävs det tidiga insatser. Samarbetspartnerna bakom seminariet vill se förändringar i lagen för att kunna fokusera på att förebygga i tid.

Fredrik Lundh Sammeli (S), vice ordförande i socialutskottet, Camilla Waltersson Grönvall (M), socialtjänstminister och Fredrik Lundh Sammeli (S), vice ordförande i socialutskottet deltog i seminariet. Camilla Waltersson Grönvall berättade att 2024 kommer det att finnas ett lagförslag för en ny socialtjänstlag

Deltagare som står bakom seminariet

  • Caroline Cederquist, presschef på fackförbundet Vision som var moderator
  • Veronica Magnusson, förbundsordförande för Vision
  • Arion Chryssafis, ordförande för beredningen för socialpolitik och individomsorg, Sveriges Kommuner och Regioner
  • Heike Erkers, förbundsordförande för Akademikerförbundet SSR
  • Lina Blombergsson, vice ordförande för Föreningen Sveriges socialchefer
  • Anna Dorrian Werner, påverkansansvarig och barnrättsjurist

Se seminariet i efterhand

Du kan titta på seminariet i efterhand på SVT Play eller Vision Play.

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss