Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap. 

Riktlinjer för distansarbete

Haninge kommun, Handen

Berätta vad ni har lyckats med!

Logga in och lägg upp initiativ
Redan i början av året ställde vi krav på arbetsgivaren att ta fram riktlinjer för vad som gäller när våra medlemmar tillfälligt eller systematiskt jobbar distans. Med tillfälligt distansarbete menas när medlemmen vid enstaka tillfälle arbetar distans. Med systematiskt distansarbete menas när medlemmen i större omfattning arbetar distans. Vårt ingångsläge var att distansarbete varken är en rättighet eller en skyldighet, det är varken en belöning eller en repressalie för medarbetaren. Det är en möjlighet för medarbetaren välja arbetsplats om förutsättningarna finns. Vi begärde att chefen för gör samtal om risker och upprättar individuella avtal med medarbetaren för att det ska vara rena linjer kring vad som gäller när medarbetaren arbetar distans. Dessa riktlinjer och tillhörande stöddokument finns nu på plats och det utgör ett tryggt ramverk nu under pågående pandemin då många jobbar distans. Vi håller på att implementera dessa riktlinjer för att distansarbete sker på ett säkert och hållbart sätt.

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss