• Veronica Magnusson, förbundsordförande för Vision, på Visions kongress i Västerås.

Kongress 2024

Så ska Vision jobba de kommande fyra åren

4 oktober 2024

Vision ska arbeta för att alla ska få utvecklas på jobbet, ingen ska diskrimineras och klimatpåverkan från arbetsplatserna inom organisationsområdet ska minska. Det har kongressen nu fattat beslut om.

Inför de kommande fyra åren har Visions förbundsstyrelse satt upp en rad mål som de vill att förbundet ska jobba emot. Bland annat att Vision ska arbeta för ett utvecklande arbetsliv, att arbetsplatser ska jobba med att minska klimatpåverkan och att ingen ska diskrimineras.

AI ska regleras

Dessutom vill styrelsen att Vision ska verka för att den digitala arbetsmiljön ska fungera så bra som möjligt och att AI och annan digital teknik används på ett sätt som inte kränker anställdas integritet.

– Det kan handla om att reglera hur mycket arbetsgivaren får kontrollera oss och vilka arbetsuppgifter det är okej att låta AI utföra, sa Visions förbundsordförande Veronica Magnusson, när Tidningen Vision intervjuade henne inför kongressen.

Viktigt sätta mål

Att göra målbilder av hur man vill att framtidens arbetsliv ska se ut är viktigt, anser Veronica Magnusson.

– Beslutet om att vända medlemsutvecklingen är ett exempel på det. Det fattades när förbundet backat i medlemsantal under lång tid. Men efter det beslutet började antalet medlemmar öka och har fortsatt göra i det i snart 13 års tid.