• Vi gör kanalanpassad journalistik i papper, e-tidning, webb, nyhetsbrev och sociala medier.

Rekrytering

Ledigt jobb på Tidningen Vision

22 mars 2022

Vi söker en redaktionssekreterare som ska planera och leda produktionen av Tidningen Vision, från omvärldsbevakning och idéarbete till kanalanpassad journalistik.

Tidningen Vision söker redaktionssekreterare 

Nu söker vi en redaktionssekreterare som ska planera och leda produktionen av Tidningen Vision, från omvärldsbevakning och idéarbete till kanalanpassad journalistik i papper, e-tidning, webb, nyhetsbrev och sociala medier. 

På Visions tidningsredaktion jobbar nio journalister som producerar två tidningar, Tidningen Vision och Chefen i fokus. Tidningarna är journalistiskt fristående inom Vision. Du ansvarar tillsammans med chefredaktören för grundtidningen, utöver den producerar vi även yrkeseditioner som reportrarna är redaktörer för. Chefen i fokus chefredaktör ansvarar för den titeln. Vi värdesätter arbetsglädje och teamarbete. 

Ditt ansvar: 

 • Leda och fördela arbetet på redaktionens reportrar samt frilans. 
 • Planera och leda den löpande produktionen, från omvärldsbevakning till kanalanpassad journalistik i papper, e-tidning, webb, nyhetsbrev och sociala medier. 
 • Coacha reportrar i kanalanpassat berättande i relevanta digitala verktyg. Samarbeta med AD, webbredaktör och chefredaktör. 
 • Operativt ansvar för vissa nyhetsbrev. 
 • Datadriven utveckling: Ta del av statistik och analyser av läsarnas beteende för att anpassa tidningsmakeriet i alla kanaler. 

Vi söker dig som: 

 • Har flera års erfarenhet som journalist och arbetsledare. 
 • Är van vid att coacha erfarna och självgående reportrar och planera hur journalistik ska utformas i papper såväl som digitala kanaler. 
 • Behärskar relevanta digitala verktyg för journalistiskt berättande. 
 • Är bra på att skapa delaktighet och engagemang på redaktionen. 
 • Har kunskap om arbetsmarknadens parter. 

Redaktionen leds av en utvecklingsorienterad chef. Därför är det meriterande om du: 

 • Har erfarenhet av tidningsstrategi och utveckling både digitalt och i papper. 
 • Har erfarenhet från medlemstidning/organisationspress/fackförbundspress. 

Vi kan erbjuda dig en spännande tjänst där du är en viktig del i Visions fortsatta utveckling. Här finns engagerade kollegor och tillsammans arbetar vi i våra nyrenoverade lokaler som har fokus på god arbetsmiljö, återhämtning och med en hög flexibilitet. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och Visions förbundskontor finns på Kungsgatan i centrala Stockholm, arbetet sker både på plats och på distans.  

Välkommen med din ansökan och CV senast 4 april 2022. Du ansöker via Vision.se, klicka här.

Visions medlemmar leder, utvecklar och administrerar välfärden och jobbar i kommuner, landsting, regioner, privata företag eller kyrkan. Många är också studenter med siktet inställt på arbete inom välfärden. Våra 200 000 medlemmar finns inom tusentals olika yrken och bildar tillsammans ett värdefullt nätverk. Vi är partipolitiskt obundna och ingår i TCO.

Kontaktpersoner

Åsa Bolmstedt

Chefredaktör

asa.bolmstedt@vision.se


Sara Jonerin

Facklig representant

sara.jonerin@vision.se

Alt-text2021 fyllde Tidningen Vision 100 år! Redaktionen firade genom att representera varsitt decennium på omslaget. Inne i tidningen hade vi ett långt reportage om hur tidningsredaktionen genom tiderna har bevakat arbetsmarknaden. Klicka på bilden så kommer du direkt till reportaget.