• Tidningen Visions kan vinna pris för våra interaktiva kartor på sajten. Reporter Karin Lindgren och chefredaktör Åsa Bolmstedt är glada över uppmärksamheten.

Friskvård

Tidningen Vision nominerad till prestigefyllt pris

19 oktober 2021

Tidningen Visions redaktion kan vinna pris för våra interaktiva kartor. Vi har nominerats till årets upplaga av Fackförbundspressens journalistpriser i kategorin ”Bästa digitala satsning”.

Varje år delas Fackförbundspressens journalistpriser ut och i år har Tidningen Vision chans att vinna ett av dem. Vi har nominerats i kategorin ”Bästa digitala satsning” för våra interaktiva kartor som visar hur mycket friskvård som kommuner och regioner ger. Kolla in här!

Karin Lindgren är reporter på Tidningen Vision och är den som gjorde research till vår friskvårdsgranskning. Det är också hon som skapat de digitala kartorna. 

– Från början var inte planen att göra en heltäckande genomgång av hur mycket kommuner och regioner satsar på de anställdas friskvård, utan att ta ett antal stickprov för att få en uppfattning. Sedan växte det i och med att så många svar kom in och då bestämde vi oss för att lägga på ett extra kol och jaga in svar från alla. Att göra kartan så att läsarna kan jämföra var ett naturligt nästa steg. Det är roligt att det uppmärksammas, säger hon.

Åsa Bolmstedt är chefredaktör för Tidningen Vision. 

– Jag är extra stolt över att vi är nominerade i just kategorin Bästa digitala satsning. De klickbara kartorna tillför något till läsarna som inte går att skapa i papperstidningen. Det är precis så vi vill använda de digitala kanalerna, samma journalistik presenterad på olika sätt, säger hon.

Övriga nominerade i samma kategori är Dagens Arbete, för tidningens digitala magasinsjournalistik och Vårdfokus, för artikelserien ”På plats i pandemins spår”.

Vem vinnaren blir avslöjas 27 oktober i en digital prisutdelning på Fackförbundspressens Facebooksida. 

Fakta

Föreningen Fackförbundspressen samlar tidningar utgivna av organisationer inom LO, Saco och TCO som har en redaktionellt självständig ställning.

Sedan år 2005 delar Föreningen Fackförbundspressen ut Fackförbundspressens journalistpriser.

Klasserna är: Bästa avslöjande, Bästa berättande text, Bästa kommenterande text, Bästa förklarande text, Bästa redigering, Bästa illustration, Bästa fotografi och Bästa digitala satsning.