Är det mycket hundbajs på gatorna?
19 april 2021
Så här på våren märker Arnold Compier och hans kolleger på stadsmiljöavdelningen i Stockholms stad hur antalet klagomål på lata och slarviga hundägare går upp.
– Det är rätt många som hör av sig till stadens synpunktsportal för att det luktar, ser otrevligt ut eller för att de har trampat i högarna.
Tar inte hussar och mattar hand om skiten?
– Många plockar upp men en hel del gör det inte. Om det är för att de är lata eller har glömt att med sig plastpåsar vet jag inte. Men det är äckligt, sprider bakterier och kostar oss en massa i extrainsatser.
Vad gör ni åt problemet?
– Våra gator och torg städas allt från två till sju dagar i veckan beroende på hur mycket folk som rör sig där. Hundskiten tas om hand av ordinarie städning eller så skickar vi dit någon av våra entreprenörer en extra gång för att ta bort det.
Märks den omtalade hundboomen i mängden hundskit?
– Nej, inte än i alla fall enligt våra entreprenörer. Fast här på Östermalm i Stockholm, där jag jobbar, var det ju mycket folk som hade hund redan före pandemin.
Hur ofta är du själv ute och kollar?
– Några gånger i veckan. Oftare om det är mycket synpunkter. Och när jag promenerar privat. Man blir lite miljöskadad av att jobba med sånt här och kollar allt. Förutom hundbajset är det byggsäckar och sparkcyklar som ligger slängda överallt och gör så att våra maskiner inte kommer fram.
Relaterade artiklar
Hon är Årets skyddsombud 2024!
Denise Wadhed koras till Årets skyddsombud 2024. Hon får Tidningen Visions utmärkelse för att hon är prestigelös, omtänksam och påverkar arbetsmiljön i positiv riktning för all personal, inklusive chefer. Hon har också inspirerat andra att ta på sig rollen som skyddsombud.