Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Illustration. Seminarium.

Rätt hjälp i tid! Tillsammans för ny socialtjänstlag

Vision, Sveriges Kommuner och Regioner, Akademikerförbundet SSR, Föreningens Sveriges socialchefer och Bris välkomnar dig till ett seminarium om en reform av socialtjänsten.

Om seminariet

Tid: Onsdag 7 december kl 11.30-12.30. Därefter lunch och mingel till kl 13.

Plats: Helios lokal Bond på Grev Turegatan 30, Stockholm. Seminariet livesänds även via Vision Play. Det går också att se i efterhand. Du behöver inte anmäla dig för att se det. 

Vision Play

Målgrupp: Du som jobbar med frågor om socialtjänsten och är förtroendevald eller tjänstemän i politiken, myndighet, kommun eller i en idéburen organisation. Du som är opinionsbildare eller journalist och jobbar med sociala frågor. Du som är förtroendevald eller medlem i Vision och jobbar i socialt arbete.

Socialtjänsten behöver rätt förutsättningar att arbeta med fokus på tidigt förebyggande av sociala problem. På så sätt frigörs resurser till de som har störst behov.

Den nya regeringen har aviserat en reform av socialtjänstlagen. Vi vill se att omställningen av socialtjänsten prioriteras, där resurser säkras och en ny lagstiftning bereds snabbt. Bland annat måste ett ska-krav på att arbeta förebyggande in i lagen och insatser utan föregående behovsprövning måste möjliggöras. Verksamheten ska bedrivas i överensstämmelse med vetenskap och beprövad erfarenhet och den nationella statistiken måste förbättras genom en ny lag om socialtjänstdataregister. Så får socialtjänsten rätt förutsättningar att hjälpa de barn, unga och familjer som har störst behov.

Socialtjänstminister Camilla Waltersson Grönvall (M) och vice ordförande i socialutskottet Fredrik Lundh Sammeli (S) deltar i samtalet.

Har du frågor om seminariet?

För frågor om seminariet välkommen att kontakta Nadine Ghawi, nadine.ghawi@vision.se. För frågor om din anmälan kan du kontakta Lena Hellström, lena.hellstrom@vision.se.

Anmäl dig till seminariet

Seminariet är fullbokat. Vill du skriva upp dig på kölista? Mejla Lena Hellström, lena.hellstrom@vision.se. 

Socialt arbete

Vision är fackförbundet för dig som studerar till socionom eller jobbar med socialt arbete. Du kan till exempel vara socialsekreterare, biståndshandläggare, utvecklare inom socialtjänsten eller behandlingsassistent.

Läs mer