Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Medarbetare inom församlingsarbete.

Pastor

Vision är fackförbundet för dig som är eller studerar till att bli pastor. Här kan du se vad Vision gör och vilka frågor vi driver för just din yrkesgrupp.

Vision arbetar för att du ska ha schysta villkor på jobbet, genom att förhandla fram bra kollektivavtal. Många pastorer är medlemmar i Vision och som det största fackförbundet för tjänstemän i frikyrkorna lyssnar arbetsgivarna på oss.

Dina förutsättningar

För anställda i frikyrkorna är arbetsgivarna oftast lekmän. Vision ser till att arbetsgivarna följer bestämmelser som till exempel arbetstidslagen. Du som har förtroendearbetstid och främst arbetar helger ska ha rätt till minst en ledig helg per månad. Om du använder din egen bil i tjänsten vill vi att du ska få ersättning för vad det faktiskt kostar.

Arbetsgivaren behöver komma till rätta med strukturella löneskillnader mellan anställda män och kvinnor. Du ska ha möjlighet till förtroendearbetstid och i högre grad välja själv när du ska jobba.

Din arbetsmiljö

Din utveckling

Vision driver frågan om att kurser i ledarskap ska få större utrymme på grundutbildningen för församlingsvårdand yrken. Som pastor ska du få kontinuerlig yrkeshandledning och kompetensutveckling.

Kompetensutveckling

Karriärtjänster

Din lön

När du utvecklas, lär dig nya saker och skapar bra resultat på jobbet ska det märkas på lönen. Vision arbetar för att lönesättningen på din arbetsplats ska vara individuell och följa tydliga kriterier.

Vision driver att kollektivavtalen i frikyrkorna måste vara enkla att tillämpa för ideella arbetsgivare, som ofta har små resurser. Modellen för lönesättning måste vara tydlig och tillämpas konsekvent.

Din lön

Lönestatistik för pastor

Som medlem i Vision kan du logga in och se lönestatistik för vad andra pastorer tjänar.

Lönestatistik

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Hitta din avdelning eller klubb.

Avdelningar och klubbar

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss