Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Vad ska jag tänka på som ny chef?

Fråga: Jag är ny i rollen som chef för en enhet med elva medarbetare. Har du några tips kring vad jag bör tänka på första tiden?

Svar: Att vara chef är stimulerande, utmanande och oftast roligt. Som chef kommer du att ha inflytande och helt säkert driva många betydelsefulla utvecklingsprojekt tillsammans med dina medarbetare. Grattis, du går en spännande tid till mötes!

För att komma in i rollen på ett bra sätt rekommenderar jag att du skyndar långsamt och börjar med att tydliggöra ditt uppdrag.  Du och din uppdragsgivare behöver måla upp en gemensam bild av vad ditt uppdrag innehåller. Vilka är dina ansvarsområden? Vilka målsättningar finns? Låt din uppdragsgivare beskriva förväntningarna. Återkoppla sedan själv, gärna med en skriftlig sammanfattning som ni kan ha ett konfirmerande samtal kring. Utifrån ansvarsområden och förväntningar behöver du därefter få grepp om ditt mandat, dina befogenheter och vilket stöd du kan förvänta dig från resurser som finns i organisationen totalt sett.

Parallellt med att du tydliggör ditt uppdrag bör du lägga din energi på att lära känna dina medarbetare. Hur ser var och en på sin roll? Vilka förväntningar finns på dig som deras nya chef? Var nyfiken, ställ följdfrågor och berätta om dig själv men lyssna mer än vad du pratar. Om du får idéer till förändringar när du lyssnar så ha tålamod och vänta med att agera tills att du har en helhetsbild.

Att anta rollen om chef innebär också att du får ett formellt arbetsgivaransvar med allt som det innebär. För att kunna vara chef är du därför relativt omgående i behov av en introduktion kring arbetsmiljöfrågor, arbetsrätt, avtal och eventuella arbetsgivarpolicys. Om inte din uppdragsgivare tagit upp det så ska du själv efterfråga detta. Kan en introduktion av någon anledning inte ordnas i närtid behöver ni diskutera hur ansvaret mellan er fördelas i avvaktan på en.

Jag vill avslutningsvis göra dig uppmärksam på Visions utbildning för nya chefer. Utbildningen ”Ny som chef” ger en första orientering för att komma in i din roll. Du hittar mer information om utbildningen på visionchef.se.

Nyheter

Till arkivet

Chefen i fokus

Visions tidning för dig som leder och utvecklar välfärden. Tanken är att du som chef ska bli inspirerad, stärkt och peppad i din ledarroll av läsningen.

Läs senaste numret

Vårt frågeforum