Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Vad gäller om jag blir arbetslös?

FRÅGA: Jag jobbar som enhetschef på ett privatägt företag som driver HVB-boenden. Mina två boenden som jag är chef för kommer att avvecklas på grund av brist på placerade ungdomar. Det finns inte så många arbeten att söka i mina trakter och framförallt inte chefsjobb. Börjar bli lite orolig och vill få koll på vad som gäller för mig om jag blir arbetslös?

SVAR: Om vi ska inrikta oss på den ekonomiska delen, så kan du få ersättning från a-kassan om du uppfyller de villkor som finns. Kontakta a-kassan för mer information. Du som är medlem i Vision och i en a-kassa kan få extra pengar från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Från a-kassan får du 80 procent av din inkomst upp till taket som är 25 025 kronor. Efter 100 dagars arbetslöshet sänks taket i a-kassan.

Visions inkomstförsäkring kompletterar a-kasseersättningen och försäkrar upp till 80 procent av din tidigare inkomst. Visions inkomstförsäkring gäller alla anställningar, även vikariat. Försäkringen ger ersättning i upp till 180 dagar. Du ska ha varit medlem i Vision och försäkrad i 12 månader innan du blir arbetslös för att få ut ersättning.

Inkomstförsäkringen gäller även om du säger upp dig själv, ersättning betalas då ut efter a-kassans avstängning. Försäkringen gäller lön upp till 100 000 kronor per månad. En frivillig tilläggsförsäkring ger upp till 100 ytterligare ersättningsdagar.

/Chef Direkt

Nyheter

Till arkivet

Chefen i fokus

Visions tidning för dig som leder och utvecklar välfärden. Tanken är att du som chef ska bli inspirerad, stärkt och peppad i din ledarroll av läsningen.

Läs senaste numret

Vårt frågeforum