×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Utveckling av verksamhet kräver resurser

2017-09-08

FRÅGA: Jag är chef för ett av kommunens äldreboenden. Den politiska ledningen vill att jag och mina chefskolleger ska utveckla tankar kring nya arbetssätt för att bättre möta brukarnas behov. Spännande, men vår närmsta chef hinner aldrig ha en dialog med oss kring detta. Det är över huvud taget svårt att få till gemensam tid för oss i chefsgruppen. Ska jag köra på själv?

Svar: Jag förstår att du är frusterad.  Att utveckla den verksamhet du ansvarar för är så klart en mycket viktig fråga för dig. Jag anar att du dessutom vill involvera dina medarbetare.

I Chefen i fokus nr 3 2015 hittar du mängder av tips kring hur du som chef och ledare kan agera för att stimulera kreativa processer, tankar kring var ni bör börja och hur goda idéer kan förädlas till något som kan användas i verksamheten – en innovationskedja där du som chef har en viktig ledarroll men inte själv är den som kan eller ska komma med alla idéer. Du hittar den på Visions hemsida under fliken chef.

Du vill och känner kanske också att det förväntas att ni ska komma igång. Samtidigt uppfattar jag det som att du inser att det inte räcker med att du och dina chefskolleger är motiverade förändringsledare. Det behövs dialog, struktur och måhända resurser. Den här frågan är dessutom mycket större än uppdraget att utveckla nya arbetssätt. Det handlar om vilken kontakt och dialog du och dina chefskolleger har med ledningen ovanför er kring allt från löpande verksamhet och resursbehov i dag till mer långsiktiga förväntningar.  

Det blir också en fråga om din och dina kollegers arbetsmiljö. Vi kan se att stressen bland chefer ökar, allt för många tar till exempel med sig funderingar kring arbetet hem. Det är dags för en seriös dialog om era förutsättningar, helst ska din chef initiera den med den politiska ledningen. En situation där ledningen just nu är angelägna att komma igång med ett utvecklingsarbete är en bra utgångspunkt i en bredare diskussion kring hur ni är organiserade och vilka förutsättningar ni har för att leda verksamheten.  Är det svårt att komma igång kan du ringa Chef Direkt (telefonnummer 0771–360 600) för att få stöd eller kontakta din personliga chefsombudsman, som gärna kommer ut till er och hjälper till att få igång diskussionen.

/ Jonas Karlsson, Nationellt ansvarigt för HR, Chef-och ledarskapsfrågor, Vision

Chefen i fokus

Visions tidning för dig som leder och utvecklar välfärden. Tanken är att du som chef ska bli inspirerad, stärkt och peppad i din ledarroll av läsningen.

Läs senaste numret

Vårt frågeforum