Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Hur prioriterar jag semesterschemat?

FRÅGA: Snart är det dags att planera sommarens ledigheter. Jag är föreståndare på ett hem för vård och boende, hvb. Många av de anställda är småbarnsföräldrar som gärna kombinerar semestern med föräldraledighet. Det skapar småkonflikter i personalgruppen, eftersom de äldre tycker att deras ledigheter får stå tillbaka. Vad gäller i detta fall?

Enligt semesterlagen är arbetsgivaren skyldig att lägga ut fyra veckors sammanhängande semester under juni, juli och augusti. Föräldraledighetslagen ger föräldrar rätt att vara lediga ända till barnet fyller åtta år eller går ur första klass. En förutsättning för att få vara föräldraledig efter att barnet fyllt 18 månader är att ledigheten kombineras med föräldrapenning från Försäkringskassan och att ledigheten delas upp på maximalt tre perioder per år.

Precis som du skriver kan föräldrar kombinera föräldraledighet med semester. Föräldraledighet ska sökas minst två månader före ledigheten och besked om semester ska lämnas två månader före ledigheten. Ju förr ni tar upp och börjar planera ledigheterna, desto mer tid får du för att planera verksamheten och anställa vikarier. Kanske kan du redan vid nästa arbetsplatsträff informera om reglerna och be dina medarbetare komma med önskemål inför sommaren. Ta inte in bara upp frågor om önskemål om semestrar och sparade dagar. Be också om att få veta om någon planerar att ta ut föräldraledighet.

 /Annelie Elgevi, Chefsrådgivare Chef direkt

Kontakta Chef Direkt

Nyheter

Till arkivet

Chefen i fokus

Visions tidning för dig som leder och utvecklar välfärden. Tanken är att du som chef ska bli inspirerad, stärkt och peppad i din ledarroll av läsningen.

Läs senaste numret

Vårt frågeforum