Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Lönesamtal med medarbetare efter bara ett par månader

FRÅGA: Jag är ny i min roll som chef på en enhet och ska redan efter ett par månader ha lönesamtal med mina medarbetare - hur gör jag en bra bedömning?

SVAR: Det är viktigt att du får en bra överlämning och underlag från tidigare chef. Prata gärna med din chef eller HR om du inte har fått det eller om du har frågor kring hur lönerevisionen går till hos din arbetsgivare. Det ska finnas tydliga lönekriterier på arbetsplatsen och de ska användas som utgångpunkt i lönesättningen. Titta på lönekriterierna och gör, utifrån dem, en bedömning av de anställdas prestation så långt det är möjligt. Vissa kriterier är kanske enklare att bedöma medan andra kan vara svårare att bilda sig en uppfattning om, när man har varit chef en kortare tid.

I lönesamtalet får arbetstagaren en chans att själv ge konkreta exempel på sådant som har hänt det senaste året och som kan påverka lönen. Tanken är att lönesamtalet ska mynna ut i en gemensam bild av arbetstagarens insats under året och att det är den bilden som sedan avgör den nya lönen.

Ring gärna Chef Direkt på 0771-360 600 om du vill diskutera lönesättning eller något annat med våra chefsrådgivare.

Nyheter

Till arkivet

Chefen i fokus

Visions tidning för dig som leder och utvecklar välfärden. Tanken är att du som chef ska bli inspirerad, stärkt och peppad i din ledarroll av läsningen.

Läs senaste numret

Vårt frågeforum