Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

När ska jag börja ­förändringsprocessen?

2017-09-08

FRÅGA: Jag är ny sedan en dryg månad som avdelningschef inom ett mindre omsorgsföretag. Jag har redan iakttagit ett antal ineffektiva arbetsprocesser som vi bara måste förändra. Problemet är att mina medarbetare och också min egen chef tycks oerhört nöjda med hur arbetet är upplagt. Hur ska jag tänka? Vill ta tag i detta nu!

Svar: Vi är förmodligen många som någon gång klivit in som nya chefer i för oss nya organisationer. Vi har sett saker som behöver ändras och med chefsmandatet i ryggen ganska omgående påbörjat en förändringsprocess. Det kan bli bra och ibland är det helt nödvändigt att ta tag i saker direkt. Ofta lönar det sig emellertid att vänta.

I dag är nog de flesta överens om att förändringar pågår hela tiden, att planerade förändringar alltid också får oväntade konsekvenser och att någon form av motstånd nästan alltid uppstår. Ytterst är det medarbetarnas förhållningsätt som avgör med vilken effekt en förändring slår igenom eller inte. Det handlar om att förändra tankesätt och det kräver insikt.

Mitt råd är därför att du avvaktar lite. Inte minst eftersom din egen chef i nuläget inte tycks se något förändringsbehov.

Det betyder inte att du ska vara passiv. Du kan uppnå massor genom att spana in i organisationen, lyssna mer, ställa frågor och försöka förstå.  Med ett sådant förhållningssätt kan du undvika mycket missnöje, frustration och nya problem när du sedan väljer att gå in med konkreta förändringsåtgärder.

Allra bäst blir det givetvis när du tillsammans med dina medarbetare formar eventuella nya arbetsprocesser. Genom om att involvera alla berörda breddar ni perspektiven och ökar förutsättningarna att hitta den bästa lösningen. Förändringar som därmed känns mer motiverande utifrån vad som behöver göras och som ni sedan gemensamt kan glädjas åt när verksamhetsresultaten blir bättre.

Då får du också ett bra underlag att ha en dialog kring och involvera din egen chef i. Vilket är mycket viktigt för att säkra ditt eget mandat, exempelvis om förändringarna inte får de önskade effekterna.

/ Jonas Karlsson, Nationellt ansvarigt för HR, Chef-och ledarskapsfrågor, Vision

Chefen i fokus

Visions tidning för dig som leder och utvecklar välfärden. Tanken är att du som chef ska bli inspirerad, stärkt och peppad i din ledarroll av läsningen.

Läs senaste numret

Vårt frågeforum