×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Lär dig leda möten, det lönar sig!

2017-09-08

FRÅGA: Jag är chef för ett litet HVB-hem i Västsverige, trots att vi inte är så många anställda känner jag att nästan all min tid går åt till möten och att vi alldeles för ofta inte får ut så mycket av våra möten! Det skäl energi både av mig och av mina medarbetare, finns det något fiffigt sätt att frigöra tid?

Svar: Det är dessvärre vanligt att chefer känner att en av de största tidstjuvarna har med möten att göra.  Kan tyckas lite motsägelsefullt eftersom mötet i de allra flesta organisationer är en av de vanligaste kommunikationskanalerna för dialog med både medarbetare och andra.

När det gäller de möten du själv kallar till och leder handlar uppmaningarna ofta om att innan mötet förtydliga syfte och mål, tydliggör vad de du kallar till mötet förväntas bidra med och avsätt hellre lite kortare tid för mötet än längre. Kloka råd som absolut kan bidra till effektivare möten.

Att vara effektiv är viktigt och grundläggande men jag tror att den stora potentialen ligger i att som chef kunna skapa en mer kreativ möteskultur. För att hantera både kortsiktiga och mer långsiktiga utmaningar behöver alla verksamheter brett använda sig av all den kreativitet som kan göras tillgänglig. Det handlar om skapa ett stimulerande klimat där alla mötesdeltagare har möjlighet och lust att engagera sig, arbeta strukturerat med att ta tillvara och utveckla bra idéer och också långsiktigt göra utvecklingsarbetet till en självklar och uppskattad del av det vardagliga jobbet.

Dessutom är det så, visar forskning, att arbetsplatser med ett kreativt och innovativt klimat där medarbetarna involveras i utvecklingen av verksamheten tenderar ha mindre förekomst av stress och psykisk ohälsa. Om din känsla är att ni får ut för lite av er möten är det förmodligen så att dina medarbetare känner samma sak. Då är det dags att ta tag i situationen. Konstigt nog innehåller alldeles för få ledarskapsutbildningar inslag kring mötens betydelse och hur de kan läggas upp för att bli effektiva och kreativa.  Lyckligvis finns det idag ett allt större urval av specialkurser kring att leda möten, så mitt råd till dig är att du letar upp en sådan. Välj en som betonar både struktur och metoder för att kunna genomföra möten där deltagarna är aktiva, bidrar och medverkar till en spännande dialog.

/ Jonas Karlsson, Nationellt ansvarigt för HR, Chef-och ledarskapsfrågor, Vision

Chefen i fokus

Visions tidning för dig som leder och utvecklar välfärden. Tanken är att du som chef ska bli inspirerad, stärkt och peppad i din ledarroll av läsningen.

Läs senaste numret

Vårt frågeforum