×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Kan jag förflytta henne?

FRÅGA: Jag har en medarbetare som inte fungerar i sin nuvarande roll, det gör mig frustrerad. Har jag rätt att förflytta henne?

SVAR: Som arbetsgivare har du en ganska så omfattande rätt att omfördela arbetsuppgifter. Om förändringen emellertid blir så stor att medarbetaren exempelvis får helt nya uppgifter inom ett annat område skulle det kunna ses som en särskilt ingripande omplacering vilket i så fall kräver sakliga skäl. Inom den kommunala sektorn används begreppet stadigvarande förflyttning i stället för omplacering och enligt gällande kollektivavtal måste vägande skäl finnas vid en stadigvarande förflyttning mot arbetstagarens vilja. Dessutom ska den här sortens förändring alltid förhandlas enligt MBL (medbestämmandelagen).

Jag tycker att du till att börja med noga ska diskutera igenom situationen med din egen chef och någon på er personalfunktion/HR så att en eventuell åtgärd görs på rätt sätt. Ställ er också frågan om ni gjort vad ni kan för att få medarbetaren att fungera i sin nuvarande roll och vad säger medarbetaren själv om att få nya arbetsuppgifter? Kan ni göra en förändring i samförstånd är det givetvis att föredra och det ökar också chansen för att medarbetaren ska fungera i den nya rollen.

Pia Dackeby
Chefsrådgivare Vision

Nyheter

Till arkivet

Chefen i fokus

Visions tidning för dig som leder och utvecklar välfärden. Tanken är att du som chef ska bli inspirerad, stärkt och peppad i din ledarroll av läsningen.

Läs senaste numret

Vårt frågeforum