×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Kan jag förbjuda facebookvänskap?

FRÅGA: Jag arbetar som enhetschef inom socialt arbete. Kan jag förbjuda mina medarbetare att ha klienter som vänner på facebook? Jag antar att detta är en etisk fråga, men visst är det så att medarbetarnas åsikter speglas i de inlägg och kommentarer som publiceras i sociala medier?

Ja, det är en etikfråga om man ska ha klienter som vänner på facebook om man arbetar i socialt arbete, som du skriver. Det handlar om hur ni hanterar er professionalitet. Har ni en policy för hur ni hanterar sociala medier? Om inte föreslår jag att ni skapar en sådan. Rättsläget i frågan om man kan förbjuda personal att ha klienter som vänner på facebook är otydligt, eftersom frågan aldrig har prövats rättsligt. Däremot finns det ett par uppmärksammade fall där personer har sagts upp på grund av hur de agerat på facebook. Men inte heller de uppsägningarna har prövats i domstol.

/Annelie Elgevi, Chefsrådgivare Chef direk

Nyheter

Till arkivet

Chefen i fokus

Visions tidning för dig som leder och utvecklar välfärden. Tanken är att du som chef ska bli inspirerad, stärkt och peppad i din ledarroll av läsningen.

Läs senaste numret

Vårt frågeforum