Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Hur ska jag hjälpa min medarbetare?

FRÅGA: Jag arbetar som enhetschef i en kommun, och en av mina medarbetare har varit sjukskriven i omgångar. Vi har anpassat arbetsuppgifterna, men hon har inte lyckats jobba mer än någon månad. Sedan har hon blivit sjukskrivning igen. Jag märker också på henne att hon är rädd för att utföra en del arbetsuppgifter, då hon är rädd för att bli sjuk igen. Vad ska jag göra?

Det låter som att ni skulle behöva ta ett nytt grepp om rehabiliteringen. Har ni haft någon annan med i det arbetet? Företagshälsovården är en resurs som kan hjälpa er med en anpassning av arbetsmiljön. Det kan kanske vara aktuellt att utreda vilken arbetsförmåga din medarbetare har.

Jag tycker inte att du ska vara rädd för att fråga henne om hur hon ser på sin framtid. Vilka arbetsuppgifter vill hon ha om, låt oss säga, två år? Har ni testat att hon får byta arbetsuppgifter helt? Där kan HR-funktionen bidra med sina resurser för att hitta lämpliga uppgifter. Det viktiga är att ni gör rehabiliteringsarbetet tillsammans. Vision har varit med och tagit fram en broschyr om hur rehabiliteringsarbetet kan gå till. Ladda gärna ner den och gå igenom den tillsammans. Du hittar den på OFR:s hemsida www.ofr.se. Sök på "rehabilitering". OFR står för "offentlighetsanställdas förhandlingsråd".

Nyheter

Till arkivet

Chefen i fokus

Visions tidning för dig som leder och utvecklar välfärden. Tanken är att du som chef ska bli inspirerad, stärkt och peppad i din ledarroll av läsningen.

Läs senaste numret

Vårt frågeforum