Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Hur blir alla nöjda med sin lön?

FRÅGA: Jag är administrativ chef i en kommun och har sex enhetschefer. I år begärde jag extrapengar av politikerna för att rätta till snedsitsar och för att motivera samt stimulera dessa chefer till fortsatt arbete hos oss. Trots ett bra lönelyft för samtliga chefer så har det retat upp några att en chef får 7 000 kronor i lönepåslag och en annan får 5 000. Dessa höjningar är baserade på felaktiga löner, väl utfört arbete och utökade ansvarsområden. Resten av cheferna i gruppen får ett snitt på 1 600 kronor. Jag känner mig väldigt stolt över att ha lyckats få till en sådan förändring som var tänkt att stärka oss som grupp, men möttes av irritation. Vilka råd har ni till mig?

SVAR: Jag vill först gratulera till ett väl utfört arbete. Min första tanke är hur tydlig du varit i kommunikationen? Hur god tanken än är så kan den här typen av åtgärder leda till en reaktion. En förankring i förväg om hur du tänker hantera löner och varför kan ta udden av de kraftigaste reaktionerna.

Trots allt så är det kanske inte helt oväntat att en reaktion kommer. Du ska vara saklig och väldigt faktafokuserad. Motivera varför du har gjort som du gjorde. Fakta är ofta enklare att acceptera i stället för att låta känslor och tankar rusa iväg. Förklara bakgrunden till denna process och beslut.

Det kan också vara viktigt att visa de som känner sig förbigångna och mindre belönade att de fortfarande är de som har mest rutin och erfarenhet. Klarlägg hur viktiga de är för hela chefsgruppen och den utveckling som sker. Enskilda samtal är bra med de som behöver det enligt dig och sedan har ni ett gruppsamtal och försöker komma överens om hur ni kan prata och agera vid framtida problem i gruppen.

/Chef Direkt

 

Nyheter

Till arkivet

Chefen i fokus

Visions tidning för dig som leder och utvecklar välfärden. Tanken är att du som chef ska bli inspirerad, stärkt och peppad i din ledarroll av läsningen.

Läs senaste numret

Vårt frågeforum