×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Är ett tidsbegränsat ­förordnande bra?

2017-11-08

Chefen i Fokus nr 4 2017. FRÅGA: Jag har sökt och fått ett jobb som enhetschef hos min nuvarande arbetsgivare. Nu har HR-chefen erbjudit mig att behålla min nuvarande tjänst i grunden och föreslagit ett tidsbegränsat chefsförordnande under två år. Är det bra för mig?

Svar: Ett tidsbegränsat förordnande innebär att ditt uppdrag som chef är tillfälligt och att din nuvarande tillsvidareanställning ligger vilande under tiden. Det kan upplevas positivt om du själv är osäker och vill få chansen att pröva rollen under en tid. Glöm bara inte att det samtidigt ger arbetsgivaren möjlighet att fritt avgöra ifall du, när tidsperioden går mot sitt slut, ska erbjudas ett nytt förordnande eller inte. Många avtal är också skrivna så att arbetsgivaren kan säga upp förordnandet i förtid.

Ett argument som ofta framförs när tidsbegränsade förordnanden införs är att det ökar rörligheten bland chefer och avdramatiserar chefsväxlingar. Det antas vara stimulerande för organisationen. När det gäller chefer på de högsta centrala positionerna kan det vara motiverat. När det gäller chefskap längre ut i organisationen har jag svårare att förstå argumenten. Vision ser chefskap som en profession. Med det menar vi att chefskap är en roll som kräver ett professionellt sätt att arbeta. Ansvaret är omfattande och det behövs särskild kompetens som utvecklas långsiktigt. Det tar med andra ord, för de flesta, tid att bli en bra chef. Grundprincipen bör därför vara att som chef anställs du tillsvidare och samtidigt ska arbetsgivaren se till att du får ta del av ett ordentligt chefsutvecklingsprogram.

Om det ändå är aktuellt med ett tidsbegränsat chefsförordnande är det viktigt med tydliga villkor. Två saker som du särskilt bör beakta är hur lönen regleras och vad som händer om förordnandet upphör. Det kommer förmodligen bli svårt att hålla din nuvarande yrkesroll aktuell samtidigt som du engagerar dig fullt ut i ett chefsuppdrag. På vilket sätt ska återgången ske, vill du med säkerhet tillbaka eller kan det kanske vara aktuellt att få välja ett karriärplaneringsprogram under en period?  

Oavsett hur det blir innan du skriver under ett anställningsavtal och/eller ett tidsbegränsat chefsförordnande rekommenderar jag att du rådgör med någon på Chef Direkt. Det kan bidra till bättre villkor för både dig och din arbetsgivare.

Jonas Karlsson

Chefen i fokus

Visions tidning för dig som leder och utvecklar välfärden. Tanken är att du som chef ska bli inspirerad, stärkt och peppad i din ledarroll av läsningen.

Läs senaste numret

Vårt frågeforum