Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Trots stora utmaningar gillar socialcheferna sitt jobb

Det är stor rotation på landets socialchefer – två av tre har haft sin tjänst i tre år eller kortare. Nyanställda socialchefer känner sig oftare stressade än de som hunnit bli varma i kläderna. Men trots vittnesmål om stress och bristande resurser är det här en yrkesgrupp som verkligen gillar sitt jobb – över 90 procent trivs mycket eller ganska bra på jobbet.

Statistik socialchefens villkorMånga är nya på jobbet

Generationsskiftet blir allt tydligare bland landets socialchefer. Inom en treårsperiod kommer nästan en femtedel (18 procent) ha gått i pension. Två av tre har suttit på sin post i tre år eller kortare och bara 35 procent tror att de kommer ha kvar sitt uppdrag om tre år. Socialtjänstens komplexa och viktiga verksamhet kräver stabilitet, omsättningen bland de högsta cheferna är därför olycklig. Stor kompetens går förlorad och nyrekryteringarna är resurskrävande. 

Nytillträdda socialchefer mer stressade

Nytillträdda socialchefer uppfattar sin situation som mer stressad än de som haft sitt uppdrag lite längre. Totalt känner sig var femte socialchef stressad varje dag. En obalans mellan krav och resurser, korta deadlines och den instabila personalsituationen uppges bland annat som vanliga orsaker till stress.

De flesta trivs med sitt jobb

Stress och nyanställningar till trots – de allra flesta socialchefer trivs bra med sitt jobb! Hela 93 procent trivs mycket eller ganska bra på jobbet, vilket är en ökning med tre procent sedan 2015.

 Vision: Värdesätt socialchefen

  • Varje arbetsgivare måste se över sin socialchefs situation och arbetsvillkor.
  • Socialchefer behöver tid och villkor som möjliggör strategiskt arbete. Socialchefer behöver därför omges med stöd från spetskompetens såsom HR, en kommunikationsavdelning, förste socialsekreterare eller motsvarande samt administrativ personal.
  • Samverkansklimatet med politiken måste även säkerställas.

Om undersökningen

Statistiken baseras på resultatet av en enkät som Vision skickat ut till runt 400 socialchefer eller motsvarande runt om i landet. Undersökningen ligger också till grund för Visions socialchefsrapport – som i år publiceras i slutet av september.

Nyheter

Till arkivet

Chef

Vision är fackförbundet för dig som är chef i kommun, landsting eller i ett bolag med koppling till välfärden eller en kyrka.

Vision chef

Socialt arbete

Vision är fackförbundet för dig som studerar till socionom eller jobbar med socialt arbete. Socialarbetare, bland annat inom socialtjänsten, är en stor medlemsgrupp i Vision.

Läs mer

Frågor & svar