×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Malin Wettre.

    Malin Wettre.

Värderingar ­trumfar cv

2019-09-09

Chefen i Fokus nr 3 2019. Hur bemöter man en kollega som vill småprata när man själv inte har tid? Eller en annan som inte vill hälsa med handen? Och hur tackla en idétorka inför ett kundevent? Det här är frågor som den som söker jobb på Stångå­staden, ett kommunalt bostadsbolag i Linköping, skulle kunna få.

Med hjälp av ett värderingstest vill Stångåstaden bredda urvalet vid rekrytering. Att man kan gå miste om bra kandidater när man bara tittar på cv:t är Malin Wettre, HR-chef på bostadsbolaget, övertygad om.

– Det är lättare att kompetensutveckla människor än att ändra deras inställning och beteenden, säger hon.

Chefer och medarbetare har tillsammans arbetat fram 22 möjliga jobbscenarier som sökanden får ta ställning till. Testet används för att sålla bland kandidater, men också som ett komplement vid djupintervjuer.

Syftet med verktyget, som skapats med hjälp av ett företag som jobbar med att arbeta fram just statistiskt säkerställda tester, är dubbelt.

– Vi vill gå utanför boxen för att få in mer mångfald. Samtidigt är det en väg till att hitta personer som delar Stångåstadens värderingar, säger Malin Wettre.

Dessutom har man, under tiden som testet utvecklats, genomfört en undersökning där man sett att medarbetare som delar värdegrunden också presterar bättre i högre grad, något man alltså inte visste skulle vara fallet.

Om testet leder till ökad mångfald går ännu inte att säga då det fortfarande är rätt nytt. Men kan det inte finnas en risk att fokus på värderingar minskar mångfalden och ger motsatt effekt? Det tror inte Malin Wettre.

– Det handlar inte om att alla ska ha samma personlighet, ålder, kön eller åsikter. Jag tror att vi får en ökad kreativitet när vi är olika, det vi testar är om man agerar professionellt i arbetet.

Susanna Forssblad

Artiklar

Till arkivet

Ledare: Känslomässig karusell

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!

Vårt frågeforum