×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Anna Voltaire.

    Anna Voltaire.

Minska risken för utmattning

2019-09-09

Chefen i Fokus nr 3 2019. Anna Voltaire är läkare och författare till nyutkomna Hej då stress! – en guide för återhämtare och berörda, som riktar sig även till chefer.

Hur kan chefen minska risken för utmattningsstress?

– Genom att se till att det finns en bra balans mellan arbetsmängd och tid att utföra den på. Utöver tid ska medarbetarna ha tillgång till resurser som kunskap, material och arbetsredskap.

Hur kan chefen märka att en medarbetare är på väg in i väggen?

– Det första tecknet är arbetsuppgifterna tar längre tid än tidigare och att hen jobbar över allt oftare och senare. Det kan också visa sig i många korta sjukskrivningar, att arbetsinsatsen inte lever upp till tidigare standard, missade deadlines och att medarbetaren är lättirriterad.

Hur ska chefen tänka kring medarbetare som kommer tillbaka efter att ha varit sjukskriven för utmattning?

– Att inte överbelasta personen och ofta stämma av hur det går. Ombesörj att medarbetaren har en schysst arbetsmiljö, kanske ett eget rum eftersom det kan vara svårt med många intryck. Jag tycker också det är bra om chefen kommer med till avstämning med försäkringskassan och läkaren tillsammans med medarbetaren. Att vara med i den processen visar att man bryr sig.

Hur kan chefen skydda sig själv mot utmattning?

– På samma sätt som alla andra, det vill säga att inte lägga för mycket på sin tallrik. Håll koll på att du gör så mycket som du får betalt för. När arbetet blir livet är något galet. Chefer har ofta mycket att göra, och mellanchefer är ökända för att bränna ut sig. Så se till att bli avlastad. Delegera! Vi klarar mycket under kortare perioder, men ingen kan gå för full spätta och göra extra allt i flera månader utan återhämtning.

Artiklar

Till arkivet

Ledare: Känslomässig karusell

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!

Vårt frågeforum