Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • SVT:s vd Hanna Stjärne längtar till premiären av nästa säsong av Vår tid är nu. Foto: Janne Danielsson/SVT

    SVT:s vd Hanna Stjärne längtar till premiären av nästa säsong av Vår tid är nu. Foto: Janne Danielsson/SVT

Lyssnar på tv-tittarna

2019-09-09

Chefen i Fokus nr 3 2019. Att förändra och förbättra saker är Hanna Stjärnes drivkraft. Men för att kunna ta de svåra och stora besluten sover SVT:s vd alltid först på saken.

Vilket var ditt första chefsjobb?

– Jag var ung, 22 år, och hade jobbat väldigt kort tid som reporter på lokalradion när jag blev tillfrågad att hoppa in som nyhetschef där. Någon behövdes, och jag tror att arbetsgivaren såg min potential, att jag hade energi och var nyfiken. Det viktigaste i jobbet var att få arbetsgruppen att få fram de största nyheterna under dagen. Och jag hade en vilja att ta in vad som hände och var fokuserad på att lösa uppgiften.

Hade du som mål att bli chef?

– Nej, jag var förälskad i reporterjobbet, det var fantastiskt roligt. Men jag såg saker som skulle kunna bli bättre. Den drivkraften har jag alltid haft. Och när jag fick frågan om att bli chef så såg jag möjligheten att förändra. Och när jag väl var där upptäckte jag hur roligt det också är att jobba med att utveckla medarbetarna.

Är det skillnad på dig som chef då och nu?

– Det är helt skilda förutsättningar. Då jobbade jag mer med snabba och självklara lösningar för dagen. Nu jobbar jag med långa tidshorisonter, och de beslut jag ska fatta står och väger mellan bra och dåligt, och är svåra för andra att ta. Om jag skulle ge ett råd till Hanna, 22, skulle jag säga: var cool, tänk långsiktigt och jobba tätt med medarbetarna.

Vad gillar du med ditt jobb?

– Såklart att ta ut de långsiktiga inriktningarna och att jobba med skarpa, smarta människor och se dem växa. Och att ha stora öron för vår publik och lyssna på tittarnas reaktioner.

Vad är ditt bästa ledarskapstips?

– Jag brukar för egen del tänka, både bildligt och bokstavligt: sov på saken! Så mitt tips är ta ett djupt andetag och tänka efter innan du tar beslut, hur akuta de än är. Men det allra viktigaste är att ta ansvar för din egen energi, se till att du själv mår bra och har ett gott humör.

Artiklar

Till arkivet

Hanna Stjärne

Ålder: 50 år.

Bor: Stockholm.

Intressen: Paddlar havskajak. Och tittar ofantlig mycket på tv.

Karriär:
I dag: Vd på Sveriges Television sedan september 2014.
Bakgrund: 1997–2000 Utrikeskorrespondent i ­Norge för Sveriges radio. Utsågs 2010 till Årets bästa kvinnliga mediechef för chefsjobb på Sveriges radio. 2011–2014 vd och chefredaktör på UNT-koncernen.

Ledare: Känslomässig karusell

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!

Frågor & svar