×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Foto: Mille Mobley.

    Foto: Mille Mobley.

Läst & hört: Michelle Obamas Min historia

2019-09-11

Chefen i Fokus nr 3 2019. Två motsatser blir kära. Han, en disträ tänkare, hyper­intelligent med stora mål. Hon en högpresterande, perfektionist. Han blir president, hon sätter sin karriär på vänt.

Bästa ­ledarskaps­tipset:
Att vara sig själv. Genom att vara sig själv har Michelle Obama under hela sitt yrkesliv och i alla sina olika roller lyckats entusiasmera människor och få dem med sig.

Bästa citatet:
”Med min förblindade drivkraft att briljera och mitt behov av att göra saker perfekt hade jag missat skyltarna och tagit fel väg”.

Största ­över­raskningen:
Hur hon i det längsta höll emot när Barack ville kandidera till Demokraternas presidentkandidat. Till slut sa hon ja. Men innerst inne trodde hon inte att han skulle ha en chans. Han var ju trots allt en svart man i Amerika. Hon erkänner också att hon aldrig varit särskilt förtjust i politik och hennes erfarenheter som Amerikas första dam har inte gjort mycket för att ändra på det.

Det bästa med boken:
Det känns som en ärlig bok. Michelle Obama beskriver sig själv som en överambitiös streber som ska förverkliga allt det hennes föräldrar inte haft möjligheter till. De har gett henne en enkel men trygg uppväxt och ett gott självförtroende. Nu gäller det att betala tillbaka med en högskole­examen och en framgångsrik juristkarriär. Ledorden är prestation, resultat, prestation, resultat. Men när hon träffat Barack, som hela tiden utmanar det vedertagna, inser hon att hon hatar att vara jurist och byter karriär.

Det sämsta med boken:
Det är förstås kul att få en inblick bakom kulisserna i Vita huset och en mer nyanserad bild av hjälten Barack Obama. Men mot slutet blir det lite för mycket Barack och för lite Michelle.

Artiklar

Till arkivet

Ledare: Känslomässig karusell

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!

Vårt frågeforum