Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Margaretha Nordman, ord­förande i Vision Region Dalarna. Foto: Privat.

    Margaretha Nordman, ord­förande i Vision Region Dalarna. Foto: Privat.

Politiker petar i rekryteringar

2019-11-11

Chefen i Fokus nr 4 2019. Det är inte bara allra högsta chefen som tillsätts politiskt i Region Dalarna. Nu har politiken ett finger med i spelet även när det gäller förvaltningscheferna. Det skapar ­osäkerhet, menar Vision.

Sedan ett nytt politiskt styre tog över makten i Region Dalarna för ett år sedan har både personaldirektören och ekonomidirektören tvingats lämna sina tjänster, och flera förvaltningschefer har slutat. Numera är politiken inblandad i rekryteringar av samtliga direktörs- och förvaltningschefstjänster.

I de flesta andra politiskt styrda organisationer är det bara högsta chefen, regiondirektören i detta fall, som tillsätts av politikerna.

– Just för att det är en politikerstyrd verksamhet tycker vi att det är rimligt att vi har ett ord med i laget. Vi ser det som en demokrati­fråga. Även oppositionen och facken är med och har åsikter, säger regionrådet Crister Carlsson (M).

Men åtminstone till en av nyrekryteringarna sa fackförbunden nej, men rekryteringar genomfördes ändå.

Har ni inte tillit till att dessa chefsrekryteringar kan skötas utan politisk inblandning?

– Jo, men vi politiker har det yttersta ansvaret över verksamheterna. Om något går fel är det vi som får ta skott. Det här är ett nytt tänk om man säger så, som vi får utvärdera, säger Crister Carlsson.

Flera fackförbund, däribland Vision, har i ett brev riktat skarp kritik mot regionstyrelsen, som de menar brister i samverkan och struntar i risk- och konsekvensanalys.

– Det här skapar dålig stämning. Chefer inom central förvaltning känner sig otrygga, och verksamhetschefer i övriga förvaltningar vet inte vem de ska vända sig till, säger Margaretha Nordman, ordförande i Vision Region Dalarna.

Artiklar

Till arkivet

Ledare: Känslomässig karusell

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!

Frågor & svar