Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Efter tio år  i fastighetsbranschen känner sig Caroline Isenborg redo för ett karriärkliv. Foto: Christine Olsson.

    Efter tio år i fastighetsbranschen känner sig Caroline Isenborg redo för ett karriärkliv. Foto: Christine Olsson.

Norrtälje vill säkra tillgång på chefer

2019-11-11

Chefen i Fokus nr 4 2019. Hur försäkrar sig en kommun om att framtidens chefer finns inom den egna organisationen? Norrtälje har startat en särskild ledarutbildning. Fastighetsförvaltaren Caroline Isenborg hoppas på en chefsroll inom ett par år.

Hur försäkrar sig en kommun om att framtidens chefer finns inom den egna organisationen? Norrtälje har startat en särskild ledarutbildning. Fastighetsförvaltaren Caroline Isenborg hoppas på en chefsroll inom ett par år.

– Jag gillar att ha en central roll och ta beslut. Jag tror att ett chefsjobb skulle passa mig, men sedan får framtiden utvisa om det blir så, säger hon.

För att säkra tillgången till chefer och ledare har Norrtälje kommun startat en intern ledarsatsning. Den vänder sig till medarbetare som inte är chefer i dag, men är intresserade av att bli det i framtiden.

– I dag står vi inför utmaningar med att rekrytera bra chefer, men jag vet att det redan finns massor av medarbetare som vill och kan utveckla våra verksamheter. Genom Ledarprogrammet kan vi ta till vara på engagemanget och viljan att göra gott för våra invånare, säger kommundirektör Ulla-Marie Hellenberg i en presskommentar.

Programmet är uppdelat i två olika spår. Den ena, Ledartalang, riktar sig till medarbetare som vill utveckla verksamheten i en ledande roll. Det andra, Egen karriär, vänder sig till dem som vill utveckla sig på jobbet, men inte vet vilken roll som passar bäst.

Tillsammans med 14 andra personer går ­Caroline Isenborg det första spåret. I tio år har hon jobbat inom fastighetsbranschen och känner sig mogen att utmana sig själv och ta ett kliv i karriären.

Första träffen är avklarad och hon är full av tillförsikt:

– Vår HR-direktör berättade om hur man ser på ledarskapet i kommunen. De andra deltagarna kom från en massa olika förvaltningar och bolag. Det var spännande att höra hur de såg på sina organisationer i dag och hur de vill utvecklas framöver, säger Caroline Isenborg.

På de kommande fem träffarna hoppas hon få de verktyg som behövs för att klara en ledande roll i framtiden. Drömmen är någon form av chefsjobb inom fastighetsbranschen inom ett par år.

– Det är den bransch jag kan bäst, men jag är inte främmande för att testa något helt annat.

Satsningen sker inom ramen för Norrtäljemodellen. Det betyder att medarbetare från kommunen, Kommunalförbundet sjukvård och omsorg, TioHundra AB och de kommunala bolagen ingår i Ledarprogrammet.

Artiklar

Till arkivet

Ledare: Känslomässig karusell

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!

Frågor & svar