Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Känslomässig karusell

2019-11-11

Chefen i Fokus nr 4 2019. LedareTänk dig att du har jobbat som chef hos samma arbetsgivare i ungefär hela ditt vuxna liv.

Tänk dig att du under nästan hela den tiden har fått massor av positiv feedback från medarbetare såväl som chefskolleger, högre chefer och fackliga representanter.

Du har hamnat på rätt plats och du känner själv att du kontinuerligt utvecklas. Du gör helt enkelt ett riktigt bra jobb.

Men tänk dig nu att din egen chef plötsligt inte vill ha dig kvar. Den känslan. Som att bli dumpad. Slängd på soptippen. Ett slag i solar plexus.

Det var ungefär det som hände Kim, som efter förhandlingar med sin arbetsgivare köptes ut. Och allt fler chefer köps ut i kommuner, visar vår egen granskning i detta nummer.

Orsakerna är flera, men enligt Visions chefsombudsman, Maud Gustavsson, så är det många gånger ett sätt för arbetsgivare att försöka göra det lätt för sig, i stället för att lösa problemets kärna.

Tänk dig nu samma scenario som ovan, men minus det där om att arbetsgivaren inte längre vill ha dig. Strunta också i hur länge du jobbat som chef, det är oväsentligt. Fokusera i stället på att du gör ett bra jobb som chef.

Jag tror inte att det är svårt att föreställa sig för många av er läsare. För jag vet att ni finns, trots att ni inte alltid har så gynnsamma förutsättningar. Du kanske inte har tillräckligt med resurser, får för lite administrativt stöd eller har alltför många medarbetare. Men du gör vad du kan, och du gör det bra.

För att uppmärksamma er, goda ledare, så instiftar Chefen i fokus ett nytt pris – Årets Chef i fokus. Nomineringar har redan börjat att trilla in. Tänk dig att ditt namn står på en av dem. Klicka här för att nominera Årets Chef i fokus.

Den känslan. Glädjen. Peppen. Stoltheten.

Artiklar

Till arkivet

Ledare: Känslomässig karusell

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!

Frågor & svar