×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Foto: Privat.

    Foto: Privat.

Inspireras av äldreboenden i Dublin

2019-11-11

Chefen i Fokus nr 4 2019. Jonathan Brinckeback, verksamhetschef på äldreboendet Myrbergska gården i Uppsala kommun, fick Visions internationella stipendium och besökte nyligen tre äldreboenden i Dublin, Irland.

Vad gjorde du i Dublin?

– Jag hade läst forskningsrön som visar att irländska boendechefer är duktiga på organisatorisk samordning och sociala aktiviteter för brukarna. Så jag var nyfiken på chefernas handlingsutrymme och arbetssituation.

Upptäckte du skillnader jämfört med hur du själv har det?

– Ja, framför allt har cheferna i Irland mer administrativt stöd när det gäller verkställigheter i olika IT-system och praktiska bitar i boendeprocessen. De har dessutom egna lönehandläggare som hanterar lönerevision och lönesättning. Det tar ju annars mycket administrativ tid. Samtidigt tycker jag att löneprocessen vi har i Sverige är ett bra tillfälle för mig att återkoppla till mina medarbetare. De irländska boendecheferna har dessutom mindre utrymme att påverka budgeten.

Det där med sociala aktiviteter då?

– I Irland så förväntas boendecheferna vara med på brukarnas sociala aktiviteter, som var fler och gavs mer utrymme. På ett av boendena jag besökte fanns spa. På samtliga fanns cykling, aromaterapi, konstrum och dans.

Vad tar du med dig tillbaka?

– Aktivitetsarbetet tycker jag var roligt. Min ambition är att vara med på fler aktiviteter på Myrbergska gården. Jag tror att det skapar en kultur av framåtanda, vilket gynnar både personal och boende. Jag tänker också lyfta frågan högre upp i organisationen hur det administrativa arbetet kan fördelas bättre.

Artiklar

Till arkivet

Ledare: Känslomässig karusell

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!

Vårt frågeforum