×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Hallå där, Ingrid Tollgerdt-Andersson

2019-11-11

Chefen i Fokus nr 4 2019. Ingrid Tillgerdt-Andersson är ledarskapsforskare och delar med sig av nya rön i boken Så vinner du slaget om de bästa.

Vad är nytt?

– Om vi tittar på framtida framgångsrikt ledarskap så kommer det att ställas större krav på självinsikt, en medvetenhet om styrkor och svagheter. Att bygga relationer är a och o för chefer som vill locka yngre medarbetare, som vill ha tydliga ledare som ger snabb återkoppling.

Vilka ledaregenskaper tycker cheferna själva är viktiga?

– Att vara kommunikativ och lyhörd. Bland chefer i offentlig verksamhet är rättvisa viktigt. Att alla medarbetare ska ha det bra är så viktigt för vissa chefer att de ibland glömmer att de även ska finnas för brukarna.

Du skriver att olika personligheter söker sig till olika verksamheter. Vilka söker sig till chefstjänster i offentlig sektor?

– De som har ett stort engagemang i viktiga samhällsfrågor. Men de är generellt också mer försiktiga med risktagande och lite rädda för att göra fel. De trivs där det är regelstyrt.

Artiklar

Till arkivet

Ledare: Känslomässig karusell

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!

Vårt frågeforum