×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Foto: Anna Sällberg.

    Foto: Anna Sällberg.

Enhetschefer behöver kontinuerlig dialog

2019-11-11

Chefen i Fokus nr 4 2019. Heidi Hagerman, sjuksköterska och forskare i vårdvetenskap vid Högskolan i Gävle, har undersökt förutsättningarna för första linjens chefer i äldreomsorgen. Hon har bland annat djupintervjuat 28 enhetschefer.

Vad behöver enhetscheferna mest?

– De behöver ha en kontinuerlig dialog med sina chefer och politikerna om hur det går i verksamheten och inte bara när det har hänt något eller när budgeten inte går ihop. Att någon faktiskt ringer och frågar ”Hej, hur går det” i stället för att chefen måste ringa och be om stöd när något har gått fel.

Vad behöver de för stöd från medarbetarna?

– Det är ju de som träffar brukarna och är kontakten utåt. Chefen kan få feedback på hur brukarna mår och vad de har för synpunkter. När jag jobbade som sjuksköterska i hemsjukvården satt jag tillsammans med chefen och hemtjänstgrupperna. Varje morgon hade vi möte där vi pratade om våra brukare. Chefen informerade direkt om vad som var på gång i vår organisation, vi behövde inte få informationen via mejl eller via andrahandskällor. Vi fick information snabbare och det minskade risken för missförstånd. Närheten mellan chef och medarbetare är jätteviktig.

Vad borde man göra för att förbättra för förstalinjens chefer?

– Cheferna behöver mer praktisk hjälp från staben, IT, HR och ekonomi, att de gör vissa uppgifter åt cheferna. På vissa ställen kommer en ekonom ut till enheten en dag i veckan och arbetar tillsammans med chefen. Stödet ska inte vara för långt bort i organisationen, det är viktigt för cheferna. Men en viktig slutsats är ändå att även om det brister i förutsättningarna ibland ser cheferna arbetet som en positiv utmaning. I slutändan är det ändå mödan värt.

Artiklar

Till arkivet

Ledare: Känslomässig karusell

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!

Vårt frågeforum