×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Chefer vill digitalisera mera

2019-11-11

Chefen i Fokus nr 4 2019. Digitalisering är ordet på allas läppar. De flesta är överens om att vi behöver jobba mer digitalt och automatisera för att klara utmaningarna som välfärden står inför. Men vi behöver också bryta ny mark och pröva annorlunda arbetssätt.

Enligt SCB kommer antalet 80-åringar att fördubblas inom en tioårsperiod. Det är fantastiskt att så många lever längre! Samtidigt kan vi inte blunda för det faktum att färre personer i arbetslivet ska serva fler personer i befolkningen. Vi ser också att medborgarnas krav på välfärdstjänster förändras – förväntningarna höjs på tillgänglighet och medbestämmande.

När Vision nyligen ställde frågan till landets socialchefer svarade mer än åtta av tio att de ser ett stort behov av att digitalisera socialtjänstens arbete med framförallt äldre- och funktionshinderfrågor. Och nästan alla tycker det är mycket viktigt att utveckla och öka användningen av välfärdsteknik. Det handlar till exempel om robotar, om övervakningslarm och it- stöd som kan minska ”onödig” administration.

Men det gäller också nya arbetssätt. Som att kunna erbjuda mer tillgängliga insatser utan tidigare utredning och bedömning. Sådana insatser välkomnas av socialcheferna då de ofta ger mer effekt och minskar administration.

Samtidigt ser vi hur många chefer saknar förutsättningar att leda digitaliseringsarbetet på ett bra sätt. Föråldrade it-system, bristande it- stöd och hög arbetsbelastning är några av de faktorer som sätter käppar i hjulet för chefer som vill skynda på digitaliseringen.

Det är inte rimligt. Ledarskapet är nyckeln i all förändring och arbetsgivarna måste lyssna på cheferna och på vad de behöver för att leda och utveckla sin personal och verksamheten. Framtidens arbetsliv ska vara ett mänskligt arbetsliv – och det börjar med chefer som har
tid att leda.

Veronica Magnusson

Artiklar

Till arkivet

Ledare: Känslomässig karusell

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!

Vårt frågeforum