Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Foto: Mostphotos

    Foto: Mostphotos

”Välj en klok person”

2019-01-29

Chefen i Fokus nr 1 2019. En mentor ska inte ge färdiga svar, men se till att reflektion blir av. Det är något som ofta tappas bort i dagens slimmade arbetsliv, menar organisationskonsulten Charlotta Wikström.

Många kan nog känna igen sig i Charlotta Wikströms beskrivning av dagens arbetsliv: vi springer runt från det ena till det andra dagarna i ända, hinner sällan sitta ner och det är knappast mellan klockan åtta och fem som de stora och viktiga besluten fattas.

– De kräver eftertanke. Kanske är det vid en promenad i skogen som poletten trillar ner. Eller efter att man har speglat sig i en mentor, säger Charlotta Wikström.

Hon är konsult med inriktning på ledarskapsutveckling, föreläsare och författare till Vinnande mentorskap.

– Jag tycker att mentorskap är så bra eftersom det är som en nutida lärlingsverksamhet, erfarenhet kan överföras direkt i en personlig relation. Ofta hamnar adept och mentor i konkreta situationer. Mentorn kan då ge adepten i uppgift att testa ett nytt grepp som kan utvärderas vid nästa möte.

Men det finns fallgropar. En vanlig är att mentorn pekar med hela handen.

– Konsten med ett lyckat mentorskap handlar snarare om att spegla sin adept och få adepten att själv komma fram till sina svar. Men naturligtvis kan mentorn dela med sig av erfarenheter.

Det är också viktigt att i ett tidigt skede sätta upp mål. Mentorsträffarna bör inte handla om att ses och småprata lite.

– Det är bra att ha en grundstomme för vad varje träff ska handla om. En gång i månaden under ungefär ett års tid brukar vara lagom som tidspann.

Men hur gör man om man vill ha en mentor som inte finns serverad hos den egna arbetsgivaren? Charlotta Wikströms råd är att helt enkelt sondera sina nätverk, såväl privat som professionellt.

– Finns det någon som du tycker verkar klok? Ta kontakt! De allra flesta blir smickrade av att få veta att någon vill ha dem som mentor.        

Tora Villanueva Gran

Artiklar

Till arkivet

Ledare: Känslomässig karusell

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!

Frågor & svar