×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Superchefer superviktiga

2019-01-29

Chefen i Fokus nr 1 2019. Christine Blomquist lektor i företagsekonomi vid Lunds universitet, forskar kring förekomsten av ”superchefer” i Region Skåne och i skånska kommuner. Det handlar om ledarskapets betydelse för talangförsörjningen.

Vad är en superchef?

– Begreppet kommer från amerikanskan Sydney Finkelsteins forskning. Det är chefer med en förmåga att hitta, rekrytera och utveckla talanger som senare utvecklas till nya goda ledare. Och som samtidigt är starkt fokuserade på att skapa framgång i verksamheten.

Vad utmärker dem?

– Superchefer ställer höga krav och påminner de anställda om hur viktigt deras arbete är. De arbetar utifrån tydliga mål och värderingar, som de kommunicerar till medarbetarna. Samtidigt är de bra pedagoger och ger mycket feedback. Det skapar en kultur där de anställda vill arbeta hårt. Superchefer gör inte heller saker på ett visst sätt bara för att det är så det brukar göras. 

Hur blir man en superchef?

– Ställ utforskande frågor och våga ifrågasätta hur arbetet utförs. Belöna gott arbete, men ta samtidigt upp när något gått sämre. På så sätt känner medarbetarna att deras individuella insats har betydelse. Sedan är det viktigt att skapa forum där medarbetarna får komma till tals. 

Varför behövs de?

– Det kommer att fattas ett stort antal chefer i regioner och kommuner i framtiden, därför är det viktigt att lyckas rekrytera och behålla talanger.

Hur många finns det? 

– Vår studie är inte klar ännu, men att det finns superchefer kan jag säga redan nu.

Susanna Forssblad

Artiklar

Till arkivet

Ledare: Känslomässig karusell

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!

Vårt frågeforum