×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Läst & hört: Inifrån

Läst & hört: Inifrån

2019-01-29

Chefen i Fokus nr 1 2019. Politik är inget för den känsliga. Eller för att använda det något slitna uttrycket: med sådana vänner behöver du inga fiender.

Syftet med boken:

Förvånansvärt öppet och ganska osentimentalt berättar Anna Kinberg Batra om lyftet från gruppledare för den moderata riksdagsgruppen till partiledarposten. Efter lite betänketid och konfererande med familjen, bestämde hon sig för att ta steget ut i hetluften. Beslutsam och sugen på uppgiften, men inte beredd på mediedreven, intrigerna och det interna maktspelet.

Tröttsammaste lärdomen:

Att vi inte kommit så långt sedan 90-talet då Sahlinaffären briserade. Kvinnliga toppolitiker granskas fortfarande med en särskild lupp av media, partikollegor och motståndare. Hon radar upp otaliga exempel på konstiga påhopp och kritik som hennes manliga motsvarigheter aldrig behöver stå ut med.

Intressantaste lärdomen:

Anna Kinberg Batra reflekterar också mycket över det förändrade tempot i politiken. Hur Twitter, Facebook och andra sociala medier påverkar skeenden. Som partiledare går det inte att vara bortkopplad en sekund utan att riskera att hamna i bakvattnet på någon debatt som startat med ett Twitter­inlägg.

Bästa citatet:

”Hur feministiskt vore det egentligen att avstå från att säga vad man tycker offentligt i syfte att stryka män med mediemakt medhårs?”

Sämsta med boken:

Inte så roligt skriven, det tar en stund innan den tar sig. Ganska mycket namedroping i början. Förmodligen vill hon lyfta fram sina vänner i partiet. Det blir lite för internt och tråkigt.

Artiklar

Till arkivet

Ledare: Känslomässig karusell

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!

Vårt frågeforum