Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Stötta våldsutsatta medarbetare

2019-04-29

Chefen i Fokus nr 2 2019. Åsa Witkowski, enhetschef på Nationellt centrum för kvinnofrid, NCK, har regeringens uppdrag att höja kunskapen om våld i nära relationer.

Hur kan chefer ­hjälpa våldsutsatta medarbetare?

– Det bästa är ju att fråga direkt. Då är det bra att vara uppmärksam på de varningstecken man har sett, som till exempel mycket korttidsfrånvaro och långa sjukskrivningar. Eller om personen har svårt att byta turer eller schema, aldrig följer med på after work eller alltid blir lämnad och hämtad till och från jobbet.

Sådana tecken kan ju bero på något helt annat.

– Absolut, därför är det viktigt att beskriva vad du har sett. Att du har noterat att personen ofta har blåmärken på armarna och att det bekymrar dig. Nästa steg kan vara att fråga hur hemsituationen ser ut och stegvis närma dig frågan om det finns våld i hemmet. Man kan ha fel men det är en risk man får ta som chef.

Vad gör man om personen ­bekräftar det?

– Som arbetsgivare är det naturligt att föreslå en kontakt med företagshälsovården eller vårdcentralen så att den drabbade får någon professionell person att prata med. Man kan också hänvisa till Kvinnojouren, socialtjänsten och naturligtvis till vår kvinnofridslinje

SVT-dokumentären om Josefin ­Nilsson har väckt stor uppmärksamhet. Har ni märkt av det?

– När filmen släpptes på SVT Play märkte vi det tydligt, antalet besvarade samtal ökade direkt. Dokumentären har gjort det har blivit mer tillåtet att prata om hot eller våld i hemmet i fikarummet på jobbet. Tröskeln har sänkts, vilket gör att fler får hjälp.

Artiklar

Till arkivet

Ledare: Känslomässig karusell

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!

Frågor & svar