Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Läst & hört: Ledarskap med bondförnuft

2019-04-29

Chefen i Fokus nr 2 2019. Streetsmart storstadsbo eller lantis med ­bondförnuft. Hur stor betydelse har din bakgrund för ditt ledarskap? Ganska stor, anser författarna.

Det bästa med boken:

Intressant och lättläst. Tio framgångsrika ledare inom näringsliv och samhälle som har det gemensamt att de växt upp på bondgård intervjuas. Alla har svarat på samma frågor som bland annat handlar om hur deras uppväxt påverkat deras värderingar, hur de fick sitt första chefsjobb och hur de ser på ledarskap och ledarskapsutbildningar.

Intressantaste lärdomen:

Gemensamt för alla intervjuade är att de tidigt fått ta eget ansvar. Alla sysslor på en gård måste utföras och hela familjen måste hjälpa till. Det är visst väldigt bra för självkänslan att växa upp på en bondgård. Ingen av dem har tvivlat på sin egen förmåga när de hoppat på sitt första chefsjobb. Och alla tycks ha börjat köra traktor innan de ens kunde gå.

Bästa citatet:

Fasta rutiner när det gäller arbetstid, arbetsmoral och återhämtning är viktigt för att orka driva en gård. Erfarenheter som flera av de intervjuade tagit med sig till sitt yrkesliv: ”Kaffedags är också viktigt. Jag är jättenoga med att inte prata jobb över lunchen och då är det jätteviktigt hur man beter sig som chef.” (Åsa-Britt Karlsson, generaldirektör vid SGI)

Mest överraskande:

Deras pragmatiska inställning till miljöfrågor. Kretslopp och långsiktig hållbarhet är viktigt. Men de har svårt att känna sympati för miljörörelsens kritik av jord- och skogsbruk. Ett kalhygge är inte så mycket att hetsa upp sig över. Och att korna skulle vara miljöbovar har de svårt att se. De har funnits länge på vår planet och därför kan det inte vara fel med mjölk och kött.

Artiklar

Till arkivet

Ledare: Känslomässig karusell

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!

Frågor & svar