Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Foto: Carl Göransson

    Foto: Carl Göransson

Så motar du sexuella trakasserier

2018-11-09

Chefen i Fokus nr 4 2018. Matilda Andersson jämställdhets- och mångfaldskonsult och medförfattare till Diskrimineringslagen – handbok för chefer, ger tips.

Är sexuella trakasserier ­diskriminering?

– Ja, det är en av sex olika former av diskriminering. Men det är inte kopplat till en särskild diskrimineringsgrund, utan handlar om övertramp mot någons sexuella integritet, som tafsningar, ovälkomna inviter eller bilder som skickas.

Hur kan chefen förebygga sexuella trakasserier?

– Var där dina medarbetare är för att fånga upp signaler: vad sägs i fikarummet, vilka skämt dras, finns det medarbetare som blir mer lyssnade på än andra, och är det alltid samma person som håller snyggt i köket? Ta upp ämnet i medarbetarsamtal och visa att du finns där om någon vill berätta något. Diskutera också generellt i arbetsgruppen vad som är okej för er alla, var gränsen går.

Var går gränsen?

– För vissa är en smäll på rumpan skoj, för andra inte. Det är alltid den som blir utsatt som har tolkningsrätt.

Diskrimineringslagen trädde i kraft 2009. Varför pratas det om den nu?

– Den uppdaterades 2017, och då kom ytterligare krav på arbetsgivare att arbeta aktivt med förebyggande åtgärder. Och det är jätteviktigt såklart att cheferna följer lagen. Dessutom finns det mycket att vinna på den. När arbetsplatsen blir mer inkluderande trivs arbetstagare bättre och blir därmed mer motiverade att prestera.        

Artiklar

Till arkivet

Ledare: Känslomässig karusell

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!

Frågor & svar