×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Foto: Anna-Lena Ahlström

    Foto: Anna-Lena Ahlström

Ökad trivsel med självledarskap

2018-11-09

Chefen i Fokus nr 4 2018. Nicolas Jacquemot, ledarskapsdoktorand och kommunikationsrådgivare, har skrivit handboken Självledarskap: Konsten att hitta rätt i livet och på jobbet.

Vad är självledarskap?

– Att utveckla förmågan att ta reda på vart man vill och hur man ska ta sig dit, både i livet och på jobbet. Det är användbart för både chefer och medarbetare.

Vad utmärker en chef med hög grad av självledarskap?

– Man känner till sina styrkor och värderingar. Det går inte att leda andra om man inte kan leda sig själv. I ett andra led handlar det om att vara en ledare som stöttar och coachar, men som inte detaljstyr.

Varför behövs det?

– Som doktorand har jag sett hur de med hög grad av självledarskap trivs bättre på jobbet. När man själv får ta ansvar för sitt arbete blir det mer meningsfullt.

Vilka utmaningar finns för chefen när det gäller självledarskap hos medarbetarna?

– Mer eget ansvar kan leda till stress, så vissa önskar snarare mer tydlighet från chefen. Det är viktigt att se olika medarbetares behov.  

Susanna Forssblad

Artiklar

Till arkivet

Ledare: Känslomässig karusell

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!

Vårt frågeforum