×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Foto: Tomislav Stjepic

    Foto: Tomislav Stjepic

Går i gång på att lösa problem

2017-09-06

Chefen i Fokus nr 3 2017. Mikael Ribbenvik gillar knepiga situationer. Därför har han, enligt honom själv, hamnat rätt som generaldirektör på Migrationsverket.

Vilket var ditt första chefsjobb?

– Det var på en av Migrationsverkets förvars­enheter. Jag jobbade där i två år, men det kändes längre för det hände så mycket. Bland annat var det ett gisslandrama och en brand på enheten. Åren där var som en intensivkurs i ledarskap som gav mycket erfarenhet.

Vad lärde du dig som du har nytta av i dag?

– Att en chef inte behöver vara Stålmannen och klara allting själv. Ett problem ska heller inte lösas av en chef, utan där det finns. Men jag delegerar inte allt, utan det finns tillfällen när jag vet att själv hämta bollen på mittfältet. Annars finns risk att jag tappar kontakten med verksamheten.

Vad har du för ledarstil?

– Jag är kravställande, det ska jag inte sticka under stol med. Men jag är också relationsskapande och tar mig tid för medarbetarna när behov uppstår. Och så använder jag mycket humor. Kanske lite för mycket. Någon sa att jag har tvångssyndrom när det gäller att skämta.

Vad driver dig?

– Att lyckas med det jobb jag gör här och nu och att göra skillnad. Dessutom trivs jag att arbeta med svåra uppgifter. Jag vet inte varför, men det är en reflektion jag har gjort. Och frågorna på Migrationsverket är svåra.

 Vad är det bästa med att vara chef?

– Det är tabubelagt att säga makt. Men en chefstjänst ger stor möjlighet att påverka. Det är bra för att får sin vilja igenom.

Och det sämsta?

– Administration och formaliteter är själadödande, även om det är viktigt, särskilt på en myndighet.

Ett ledarskapstips till våra läsare?

– Beslut mår bra av att beredas, så lyssna på dem som berörs.          

Artiklar

Till arkivet

Mikael Ribbenvik, generaldirektör på Migrationsverket.

Mikael Ribbenvik
Ålder: 49 år. Familj: Två vuxna barn. Så gör jag för att koppla av: Umgås med rätt personer i rätt miljö.
Karriär:
I dag:
Generaldirektör på Migrationsverket.
Bakgrund: Examen från juristlinjen. Har jobbat med migrationsfrågor sedan dess, i olika roller och olika verksamheter, bland annat som enhetschef, verksamhetschef, operativ chef och chefsjurist.

Mikael Ribbenvik är stolt över att Migrationsverket avgjorde 112 000 asylärenden 2016, trots den stora flyktingvågen året innan.

Ledare: Känslomässig karusell

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!

Vårt frågeforum