Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Anna Lindfors, Chefsrådgivare på Vision, svarar på dina frågor.

2017-04-26

Chefen i Fokus nr 2 2017.

Borde jag lägga mig i deras osämja?

På senaste personalmötet framgick det att två av mina medarbetare var osams. Det verkar inte vara jobbrelaterat, men nu har det börjat påverka deras arbetsprestation. Borde jag som chef lägga mig i?

Svar: Ja, det bör du göra. Du som chef har ett ansvar att göra det som behövs för att all personal ska ha en bra arbetsmiljö.  Finns det kanske redan rutiner för det här hos er? Du kan ta kontakt med HR och/eller företagshälsovården för att ordna hjälp till en lösning. Har det inte gått alltför långt kan det vara bra att börja med ett möte med båda två. Du kan då inleda med vad du såg på personalmötet samt att du som chef har märkt av att deras arbetsprestation har sjunkit. I bästa fall räcker det med ett samtal för att de ska ta ansvar för att inte låta sitt privatliv påverka jobbet. Är du med i ett chefsnätverk eller har någon chefskollega du har förtroende för kan de vara ett bollplank innan du bestämmer dig för hur du ska gå vidare. Du är också välkommen att ringa oss chefsrådgivare.

När är det dags att gå vidare i karriären?

Jag har börjat känna att jag vill mer med mitt yrkesliv än vad som är möjligt i min nuvarande roll. Samtidigt trivs jag med arbetsgivaren och mina medarbetare och är bra på det jag gör. Hur vet jag när det är dags att bryta upp?

Svar: Vad kul att du trivs! För att trivas även på två till fem års sikt, kanske du behöver mer än vad du får i dag. Vilken stimulans får du i form av kompetenshöjande insatser eller utmaningar? Är det här något du och din chef har pratat om under ditt medarbetarsamtal eller annat tillfälle? Ibland är det inte ett byte av arbetsgivare som behövs, utan det kan räcka med att förändra din roll i organisationen. Här kan Visions karriärrådgivning vara till hjälp. I samtalet ställer karriärrådgivaren frågor till dig och ger dig återkoppling, som hjälper dig att klargöra vad du vill förändra och hur du kan gå tillväga för att komma dit. Det här bokar du via vår hemsida efter att du har loggat in.

Får en behandling kosta hur mycket som helst?

Under det senaste året har en av mina medarbetare varit sjukskriven för stressrelaterad utmattning. Hen har haft en ohälsosam arbetsbelastning, vilket vi har åtgärdat med hjälp av den nya föreskriften om organisatorisk och social arbetsmiljö. Nu har hens läkare hittat en behandling som jag tycker är i dyraste laget. Vad är det rimligt att vi som arbetsgivare står för?

Svar: Vad som är rimligt varierar mellan olika situationer. Det viktiga första steget har ni redan klarat av, att hitta en balans mellan krav och resurser. Tror du att den här behandlingen skulle hjälpa din medarbetare? Eftersom ni som kommun har era arbetsmarknadsförsäkringar hos AFA försäkring, finns det något som heter rehabiliteringsstöd. Det är en möjlighet för er som arbetsgivare att ansöka om ersättning för upp till hälften av rehabiliteringskostnaderna. Villkoren är att det ska vara en arbetslivsinriktad insats. Stöd som AFA försäkring ger är samtalsstöd, föreläsningar och fysisk aktivitet. Kontakta gärna dem på telefonnummer 0771-88 00 99. 

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Till arkivet

Ledare: Känslomässig karusell

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!

Frågor & svar