Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Heléne Lidström Foto: Microsoft

    Heléne Lidström Foto: Microsoft

  • Det aktivitetsbaserade kontoret helt utan fasta arbetsplatser ställer nya krav på cheferna. Här en bild från Microsofts kontor i Stockholm. Foto: Microsoft

    Det aktivitetsbaserade kontoret helt utan fasta arbetsplatser ställer nya krav på cheferna. Här en bild från Microsofts kontor i Stockholm. Foto: Microsoft

Ny ledarroll på framtidens kontor

2016-09-08

Chefen i Fokus nr 3 2016. Mer produktiva medarbetare på mindre kontorsyta. Därför är aktivitetsbaserade kontor på frammarsch. Men det ställer nya krav på cheferna.

Glöm det där med att sitta i små kuber längs en lång, grå korridor. Eller i en liten box i ett oändligt kontorslandskap. Framtiden stavas det aktivitetsbaserade kontoret – i alla fall om man ska tro Heléne Lidström, tidigare marknadschef på Mircosoft och författare till boken Så skapades Sveriges bästa arbetsplats.

– När arbetsgivarna ser att medarbetarna trivs och blir mer produktiva samtidigt som man kan dra ner på kontorsytan blir de intresserade. Det finns inte så många modeller där bägge parter blir vinnare, säger hon.

Det aktivitetsbaserade kontoret blandas ofta ihop med flexkontoret (som ofta införs för att spara pengar) men är inte alls samma sak. På det aktivitetsbaserade kontoret finns fler arbetsplatser än vad det finns anställda och var och en kan välja var man för dagen helst vill sitta. Till exempel i en miljö med musik och prat omkring sig. Eller i ett litet, helt tyst rum. Eller runt ett stort bord tillsammans med kolleger som man just nu samarbetar tätt med.

– På Microsoft var det många som kände att de inte kunde koncentrera sig på jobbet. Men efter att vi gjort om var 90 procent nöjda med sin arbetsplats och folk uppfattade att de blev blev mycket mer effektiva, säger Heléne Lidström.

Men att sitta i ett aktivitetsbaserat kontor ställer nya krav på både arbetssätt och på cheferna.

– Det nya ledarskapet måste bottna i ömsesidig tillit. Det är också viktigt att sätta upp tydliga mål och att stämma av ofta, säger Heléne Lidström.

I en mer rörlig kontorsmiljö behövs också ett närvarande och tillgängligt ledarskap. Något som förutsätter att man inte har fler än 15–20 direkt­rapporterande medar­betare, anser Heléne Lidström.

– Minst en gång i månaden behöver man ha ett enskilt samtal med varje medarbetare. Det kan kännas mycket, men det är ett mycket kraftfullt verktyg som betalar sig.

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Till arkivet

Ledare: Känslomässig karusell

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!

Vårt frågeforum