×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Visions ordförande Veronica Magnusson. Foto: Rickard Kilström

    Visions ordförande Veronica Magnusson. Foto: Rickard Kilström

Fler chefer ska ge lägre sjukfrånvaro

2016-09-07

Chefen i Fokus nr 3 2016. Att första linjens chefer har ett rimligt antal direktrapporterande medarbetare. Det är en viktig punkt i den överenskommelse som parterna tagit i hand på för att undkomma hotet om att tvingas betala för sjukpenningen.

Regeringens förslag om att arbetsgivarna skulle bli tvungna att betala 25 procent av medarbetarnas sjukpenning efter 90 dagar tog skruv. Det fick fart på facken och arbetsgivarna som nu kommit överens om ett omfattande åtgärdspaket för att stoppa de skenande sjuktalen. Ett paket som innehåller flera skarpa förslag som ska få stor betydelse för cheferna.

– Det känns starkt! Det här är en stor grej som kommer kräva mycket av oss på Vision, både centralt och lokalt, säger Visions ordförande Veronica Magnusson.

En väsentlig punkt är att stärka chefernas förutsättningar att jobba med arbetsmiljön. För att klara det måste antalet underställda medarbetare per chef vara rimligt.

– Vi kan utbilda chefer i all oändlighet, men vi måste också titta på vilka sammanhang de befinner sig i, säger Caroline Olsson sektionschef på Sveriges Kommuner och Landsting och fortsätter:

– Det som är nytt att vi på ett tydligare sätt pekar på chefernas förutsättningar som viktigt för arbetsmiljön. Och första linjens chefer förfogar inte över dem själva. Därför måste vi ge incitament till politikerna att förändra förutsättningarna.

Tanken är att de stressrelaterade sjukskrivningarna ska bromsas upp ganska snart.

– Vår ambition är att sjuktalen ska börja vända under nästa år och ha halverats till 2020. Men tanken är också ska att fler ska slippa bli sjukskrivna, säger Veronica Magnusson.

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Till arkivet

Viktiga punkter i överenskommelsen

  • Verka för att chefstätheten på arbetsplatserna gör ett personligt och närvarande arbetsmiljöarbete möjligt.
  • Säkra att chefer har kunskap om hur de kan arbeta med arbetsanpassning och rehabilitering.
  • Utveckla ett stödpaket till kommuner, landsting och regioner med hög sjukfrånvaro, som innehåller förslag till åtgärder avseende exempelvis bemanning och arbetsorganisation.
  • Påbörja ett utvecklingsarbete kring hur kostnader för sjukfrånvaro kan bli en del av den ekonomiska styrningen och uppföljningen.

Ledare: Känslomässig karusell

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!

Vårt frågeforum