×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Sara Jonerin. Foto: Rickard Kilström

    Sara Jonerin. Foto: Rickard Kilström

Guld värt bli kameleont

2016-01-25

Chefen i Fokus nr 1 2016.

En gång för länge sedan när jag jobbade på fritids fick jag i uppdrag av min arbetsledare att göra en pastasallad. Hon instruerade mig skriftligt och i detalj: isbergssalladen skulle skäras i små bitar och sedan sköljas i durkslaget. Varje tomat skulle skäras i sex delar, men först skulle man göra ett trekantigt snitt i toppen och ta bort det gröna märket där bladen tidigare suttit fast… Och så vidare.

Medan jag läste kände jag hur det började hetta i kinderna. Hjärtat började banka. Trodde hon att jag var en idiot? Eller kanske sju och ett halvt år gammal? Djupt kränkt och sur så in i norden serverade jag sedan lunchen (som jag förstås ändå gjorde på mitt eget sätt, jag tog mig friheten att riva isbergssalladen och skära tomaterna i fem delar). Men min arbetsledare menade förstås bara väl. Hon gav mig instruktioner på samma sätt som hon själv skulle vilja ha dem.

Nu när jag vet lite mer om personlighetsprofiler förstår jag varför det blev så här. Förmodligen var min arbetsledare en blå sådan, det vill säga en person som uppskattar exakthet, noggranna instruktioner och har mycket tålamod. Själv är jag en röd personlighetstyp. Det innebär att jag gillar att jobba mot mål, avskyr detaljstyre och vill att saker ska gå snabbt. Att be mig ”göra en jättegod sallad som ska vara klar om en timme” hade alltså varit mycket bättre.

Att som chef bli lite av en kameleont, utan att för den skull tappa bort sin egen personlighet, och lära sig att anpassa sitt sätt att leda efter vad varje individ behöver för att gå igång är verkligen en konst guld värd att lära sig. Då kan du få förmånen att vara med om något fantastiskt: att få se en medarbetare växa, nå sin fulla potential och slå ut i blom mitt i kallaste vintern!

Ledare: Känslomässig karusell

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!

Vårt frågeforum