×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Lena Wedberg Johansson ser både för- och nackdelar med färre medarbetare per chef. Själv är hon chef över 50 medicinska sekreterare

    Lena Wedberg Johansson ser både för- och nackdelar med färre medarbetare per chef. Själv är hon chef över 50 medicinska sekreterare

Fler satsar på mindre personalgrupper

2015-05-22

Chefen i Fokus nr 2 2015. Västra Götalandsregionen beslutade nyligen att begränsa antalet medarbetare per chef. Samma mål finns också hos andra arbetsgivare.

Antalet medarbetare per chef ska vara mellan 10 och 35, enligt ett beslut i Västra Götalandsregionen, VGR, nyligen. Syftet är att ge bättre förutsättningar för cheferna och att höja kvaliteten i verksamheten. Men regionen var inte först.

I Landstinget Västernorrland finns sedan länge i dess riktlinjer för chefsförsörjning en rekommendation på 10 till 35 medarbetare per chef. Även Region Halland har samma siffror uttryckta i personalpolicyn.

I Norrbottens läns landsting har länssjukvården ett mål om max 40 medarbetare per chef i år och max 30 till år 2018. Inom närsjukvården är målet max 35 medarbetare per chef. I Malmö stad är målet max 25.

– Det är välkommet. Vision har länge påtalat att våra chefsmedlemmar måste få tid att leda, säger förbundsordförande Veronica Karlsson om VGR:s beslut.

Men alla chefer jublar inte lika högt. Lena Wedberg Johansson, chef för 50 medicinska sekreterare vid kirurg- och ortopedklinikerna på Uddevalla sjukhus och Norra Älvsborgs länssjukhus, är tudelad till VGR:s mål.

– Det är nog bra på det stora hela, men allt är inte svart eller vitt. I min verksamhet, som har anställda på dagtid, passar 50 medarbetare bra. Jag har dessutom hjälp av "sektionsledare" på varje klinik med rutiner och det dagliga arbetet, säger Lena Wedberg Johansson.

Hon menar dessutom att ju fler chefer på samma nivå desto svårare blir det att leda och fördela arbetet då produktionen går upp och ner, vilket måste samordnas mellan cheferna.
Lena Wedberg johansson ser sig själv som en närvarande chef, och är alltid tillgänglig via mejl och telefon. Hon är den som har utvecklingssamtal med personalen och sätter deras löner, och hon lägger stor vikt vid att coacha och utveckla sina medarbetare.

– Att vara chef och ledare för en stor grupp innebär att jag ibland prioriterar bort min egen personliga utveckling i mitt chefskap, även om min närmsta chef är noga med att jag ska ta
mig den tiden, säger Lena Wedberg Johansson, som med färre medarbetare ser en ökad möjlighet till just det.

– Jag skulle också vilja ha tid att utvidga mitt kontaktnät med andra chefer i andra regioner och landsting för att utbyta tips och idéer.

Artiklar

Till arkivet

Ledare: Känslomässig karusell

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!

Vårt frågeforum