×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Brister i hantering av patientuppgifter i kommuner

2014-05-09, Tidningenvision.se

Datainspektionen har granskat 18 kommuners hantering av patientuppgifter och hittat brister i samtliga kommuner.

Myndigheten har granskat den kommunala hälso- och sjukvården, till exempel äldrevården, i 18 kommuner. De har bland annat undersökt hur kommunerna arbetar med behovs- och riskanalyser för att ta reda på vilken information olika personalkategorier behöver. De har också kontrollerat om kommunerna har tekniska möjligheter att göra loggkontroller för att upptäcka obehörig åtkomst av patientuppgifter.

- Vår granskning visar på brister hos samtliga 18 kommuner. Det är allvarligt, kommunerna måste se till att bara den personal som behöver det får ta del av patienternas uppgifter, säger Katarina Högquist på Datainspektionen i ett pressmeddelande.

Kommunerna som granskats är Bollnäs, Botkyrka, Emmaboda, Eskilstuna, Falkenberg, Gävle, Hultsfred, Kalmar, Karlskrona, Lidingö, Lund, Motala, Osby, Skara, Skellefteå, Solna, Trollhättan och Östersund.

Artiklar

Till arkivet

Ledare: Känslomässig karusell

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!

Vårt frågeforum