×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Hemtjänstpeng varierar stort mellan kommuner

2013-06-19, Tidningenvision.se

Hur mycket kommunerna betalar i ersättning till dem som utför hemtjänst skiljer sig stort. Vissa kommuner betalar mer än dubbelt så mycket.

Varje kommun beslutar själva hur mycket privata utförare och utförare i kommunal regi ska ersättas för den hemtjänst som levereras.

Summans storlek varierar stort – från 222 till 502 kronor per timme. Genomsnittet är 353 kronor.  Det visar Sveriges Kommuner och Landstings granskning av de kommuner som infört valfrihet i hemtjänsten enligt LOV, Lagen om valfrihetssystem.

SKL har inte kunnat se någon koppling mellan ersättningens storlek och kommunernas ekonomi, storlek, geografiska förutsättningar (tätort eller glesbygd) eller omsorgens kvalité.

Däremot kan man konstatera att de kommuner som haft valfrihet i hemtjänsten längst har något lägre ersättningsnivå.

Av Sveriges 290 kommuner har 143 kommuner ett valfrihetssystem i drift och ytterligare 36 beslutat om införande.

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Ledare: Känslomässig karusell

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!

Vårt frågeforum