×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Miljardsatsning gav få effekter

2012-11-22, Tidningenvision.se

För några år sedan satsades en miljard kronor på att utbilda personal inom äldreomsorgen. Men projektet Kompetensstegen förbättrade inte kvaliteten.

Mellan 2005 och 2008 satsade staten en miljard kronor på Kompetensstegen för att utbilda personalen och förbättra kvaliteten i äldreomsorgen. De flesta kommuner medverkade. Men några större effekter av satsningen går inte att se, enligt Maria Bennich på Linköpings Universitet, som har granskat Kompetensstegen i en avhandling.

Några av anledningarna till att projektet inte gav så mycket är att det är svårt att få till långsiktiga strategier för att utveckla verksamheten när äldreomsorgen upphandlas ofta och cheferna byts ut.

Arbetsvillkoren för personalen spelar också in. Kompetent personal som inte har tid, ork eller trygghet i sin anställning har svårare att ta till sig kunskaper. Maria Bennich menar att kompetensfrågor måste kopplas till frågor om arbetsvillkor, bemanning, inhyrning av arbetskraft och kvalitetskrav i upphandlingar.

Artiklar

Till arkivet

Ledare: Känslomässig karusell

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!

Vårt frågeforum