Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

FutureReady: Framtidssäkra din kompetens

Lär dig något nytt, öka ditt självförtroende kring digital utveckling och framtidssäkra din kompetens.

Är du medlem i Vision och jobbar inom administration? Vi är glada över att även i år kunna erbjuda dig en möjlighet att delta i FutureReady – en onlineutbildning för dig som vill utvecklas och framtidssäkra din kompetens. Inga förkunskaper krävs och utbildningen är kostnadsfri för dig som är medlem.

Programmet FutureReady hos kreativa skolan Hyper Island riktar sig till dig vars jobb har förändrats eller riskerar att försvinna till följd av den digitala utvecklingen. Programmet syftar till att utveckla deltagarnas digitala kompetens och öka deras självförtroende och självledarskap att förändra sin egna väg mot framtidens jobb.

Vem kan gå programmet?

Det här programmet är för dig som

  • vill driva din egen utveckling för att vara relevant på framtidens arbetsmarknad
  • vill öka din kompetens inom digitala arbetssätt
  • har ett yrke som har påverkats (eller kommer att påverkas) av digitalisering och automatisering.

Erbjudandet gäller bara dig som är medlem i fackförbunden Vision, Finansförbundet, Forena eller ST. Urvalet som Hyper Island gör baseras på flera faktorer: dels utifrån en bedömning om du som söker passar för programmet, dels i mån av plats.

Programmets innehåll

Programmet innefattar verktyg, inspiration och kunskap om

  • digitaliseringens möjligheter och framgångsfaktorer
  • att leda sig själv och andra i förändringsprocesser
  • att utveckla gruppdynamik och samarbete
  • modeller för kreativitet och problemlösning
  • metoder för iterativt tillvägagångssätt
  • målbild och förhållningssätt i förändringsprocesser
  • praktiskt användande av digitala verktyg.

Programmet är sex veckor långt och sker online i Hyper Islands regi. Hyper Island har skapat programmet, dess innehåll och upplägg. Räkna med att lägga cirka fyra timmar per vecka på programmet.

Future Ready: Framtidssäkra din kompetens (futurion.se)

Genom att klicka på länken ovan godkänner du Hyper Islands personuppgiftshantering.

Personuppgiftshantering (hyperisland.se)

FutureReady är ett samarbete mellan utbildningsföretaget Hyper Island, tankesmedjan Futurion, välgörenhetsorganisationen Google Org och fackförbunden Finansförbundet, ST och Vision.

Intresseanmälan

Anmäl ditt intresse till FutureReady på Hyper Islands webbplats.

Intresseanmälan till FutureReady (knowledge.hyperisland.se)

Administration

Vision är fackförbundet för dig som jobbar med administration i kommun eller region, i ett bolag med koppling till välfärden eller i en kyrka.

Administration

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss