×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

  • Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Hur hittar vi välfärdens nya medarbetare?

2015-04-07

Diskussion. Nio av tio personalchefer tror det blir svårt att hitta medarbetare med rätt kompetens, visar Visions personalchefsbarometer. Samtidigt kommer många nyanlända till Sverige med akademisk examen. Hur kan de snabbare komma ut på arbetsmarknaden, och hur hittar vi rätt medarbetare? Vad tror du behöver göras?

Välfärdssektorn står inför en stor brist på välutbildad personal, visar Visions nya personalchefsbarometer. Nästan nio av tio personalchefer tror det blir svårt att rekrytera såväl chefer som medarbetare inom tekniskt, socialt och kurativt arbete med rätt kompetens. Samtidigt finns en outnyttjad resurs bland nyanlända till Sverige, som ofta har akademisk examen, och ofta inom områden där det idag är svårt att rekrytera.

”Vi har inte längre råd att slösa bort såväl människors vilja att arbeta som deras kompetens” skrev Veronica Karlsson i en debattartikel inför ett trepartssamtal med arbetsmarknadsministern, arbetsgivare och facket.

Hur ska välfärdssektorn hitta den kompetenta personal som behövs för att klara verksamhetens kvalité i framtiden? Hur ska nyanlända snabbare kunna komma in på den arbetsmarknad där de behövs? Diskutera här och bidra med dina förslag!

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering..

comments powered by Disqus

Vad vill du diskutera?

Mejla oss den fråga du vill prata om här.  Eller skriv en egen insändare! debatt@vision.se

919 nya medlemmar under april

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Framtidens socialtjänst

Sonia: För att nå framgång måste många gå samman

Läs mer

Business like a Swede

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb